Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Bivoks

Trænger dine møbler eller andet træværk i hjemmet til at blive frisket op, kan du med fordel anvende bivoks. Med bivoks giver du dit træværk næring, som beskytter træet mod udtørring. Samtidig gøres overfladen modstandsdygtig overfor hverdagens slitage, smuds og snavs.
1 vare
Flügger Natural Wood Bivoks
Fra 119 kr.
Viser 1 varer af 1

Hvilken type træ kan bivoks bruges til?

Bivoks kan bruges til alle former for træ, uanset træsort. Det samme gælder for, om det er ubehandlet, ludbehandlet og oliebehandlet træ. Med bivoks fremhæves træets naturlige glød, så den behandlede overflade får et flot gyldent finish.

Er det møbler, køkkenbordet eller andet træværk i hjemmet, kan du med fordel bruge flydende bivoks, da det efterlader overfladen med et beskyttende lag over for hverdagens slitage.

Sådan behandler du dit træværk med bivoks

Bivoks er let at arbejde med, da det blot skal påføres med en ren og tør klud, og gnides ind i træet. Men før du begynder behandling af dit træ i hjemmet med bivoks, er det vigtigt med lidt forarbejde.

  • Start altid med en grundig rengøring af overfladen med trærens, så smuds, snavs og fedt fjernes. Rensningen gælder, også hvis overfladen tidligere er behandlet med bivoks.
  • Når træet er tørt efter rengøring, påføres bivoks i et tyndt lag med cirkelbevægelser, så voksen arbejdes godt ned i overfladen.
  • Efter 15-20 min. poleres overfladen med en tør klud. Brug et let tryk, så du igen får arbejdet godt med den overskydende bivoks på overfladen.
  • Bemærk: Klude med bivoks kan selvantænde, de skal derfor mættes med vand eller destrueres efter brug

Det skal du bruge til behandling med bivoks

  • Trærens
  • Klud

Vedligeholdelse efter behandling med bivoks

De behandlede overflader med bivoks rengøres med en hårdt opvredet klud. Er der brug for en mere dybdegående rengøring af overfladen, kan du med fordel bruge samme grundsrens eller trærens som behandlingen med bivoks.

For at opretholde bivoksens modstandsdygtige overflade anbefaler vi, at du giver overfladen en ny behandling 1-2 gange om året, så træets flotte udtryk og bivoksens gode egenskaber bliver frisket op.