• ...

Flügger og miljøet

Flügger er på en omfattende rejse med henblik på at være en miljø-og energivenlig producent af malervarer.

Rejsen startede i 1970’erne, hvor Flügger byggede en ny fabrik i Kolding, som alene var indrettet på at producere miljøvenlige, vandige malinger.

En del af rejsen gik med at udskifte tungmetalholdige farvestoffer ud med nye, som stadig skulle være kulørfaste og kunne tåle udendørs anvendelse. I 2005 blev produktionen i Danmark og Sverige ISO 14001 certificeret, i 2011 kom certificeringen af tapetproduktionen i Polen, og senest certificeringen af malingproduktionen i Kina i 2012.

De senere år har fokus været på biocider, som i visse situationer kan være allergifremmende. I Flügger er vi på forkant med udviklingen, og de fleste produkter til indendørs brug har Ecolabel, som er brugernes objektive mål for, hvorvidt der kan være sundhedsfare ved at anvende produktet.

Flügger har fokus på at mærke og deklarere vores produkter, så vores kunder kan være sikre på, hvad vores produkter indeholder – også når dette kræver mere information, end lovgivningen foreskriver. Flügger har desuden skærpet sine egne krav til, hvor meget MI selskabets produkter må indeholde.