Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Træspartelmasse

Træspartel er et stof, der bruges til at udfylde ufuldkommenheder, såsom sømhuller, i træ før man giver træet efterbehandling. Træspartel fås i forskellige varianter og farver afhængigt af hvilken type træ du skal spartle.


Se også værktøj til spartel - tryk på link herunder

Spartelværktøj

4 varer
Letvægtsfiller - Easy Filler Flügger
Fra 64,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Akryl Spartelmasse
Fra 69,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Dana Lim Universalspartel 631
Fra 94,95 kr.
Bostik Plastisk Træ
Fra 94,95 kr.
Viser 4 varer af 4

Hvad er træspartel?

Træspartel, også kaldet snedkerspartel eller træfiller, er en spartelmasse til reparationer af huller, revner eller ujævnheder på træ. Alt efter valget af type kan du vælge pulverspartel, der opblandes til en spartelmasse eller træspartel på tube.

Alt efter hvilken type træspartel du skal bruge, kan du vælge mellem forskellige farver, så du nemt kan matche farven på dit træ. Du kan blandt andet få træspartel i farvevarianterne hvid, sort natur, fyrretræ, bøgetræ, egetræ, mahogni og teak.

Valg af træspartel

Der findes forskellige varianter af spartel til træ, der hver især har deres særlige egenskaber og fordele i forhold til den type spartelarbejde, du skal i gang med. Udover de forskellige typer spartelmasse til træ kan du også få reparationspenne, voksstifter eller knastelim til reparation af huller og andre mindre skader på træ.

Forskellige typer af træspartel:

  • Træfiller
  • Kemisk træ
  • Plastisk træ
  • Pulverspartel

Træfiller

Træfiller eller snedkerspartel er en akrylspartelmasse, der med fordel kan anvendes til spartling af huller, efter skruer eller søm, samt ridser, hakker eller andre småskader. Denne type findes på tube, der gør den nem at påføre og udfylde det skadede område. Efterfølgende hærder den op og bliver hård, så overfladen let kan slibes og behandles med maling eller anden behandling for optimal beskyttelse.

Kemisk træ

Kemisk træ er en tokomponent træspartel, der består af spartelmasse og hærder. Når hærderen blandes med spartelmassen, kan du nemt udfylde huller eller andre skader. Hærdningen virker hurtigt, og spartelmassen bliver derfor hurtig hård som træ, hvilket gør den ideel til større reparation eller til genopbygning af skadet træ. Du kan påføre denne type træspartel i meget tykke lag og kan efterfølgende både bore i den hærdede masse samt save og slibe. Kemisk træ som træspartel findes i et mindre udvalg af farver og er et godt valg til, hvis overfladen efterfølgende skal males.

Plastisk træ

Plastisk træ spartelmasse har ikke samme hurtige hærdning som kemisk træ. Denne type træspartel findes derimod i flere forskellige farver og kan dermed let matches med det træværk, som du skal spartle. Det gør den særligt ideel til reparationer, hvor du ikke efterfølgende skal male, da reparationerne lettere skjules ved valget træspartel i træets naturlige farve.

Pulverspartel

Pulverspartel er også ideel til brug som træspartel, da den let kan blandes i den rette mængde og konsistens. Pulverspartel findes også i forskellige farver, så du nemt kan matche træets farve og gøre reparationen mindre synlig.