Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Gulvmaling

Gulve udsættes for meget slitage gennem tiden. Med gulvmaling kan du nemt give dine slidte gulve et nyt liv. Om det drejer sig om husets trægulve eller betongulvet i garagen, gør gulvmaling det muligt at få bugt med de gamle gulve på en effektiv måde.

Er det trægulvet, der trænger til et frisk pust, kan det være svært blot ved slibning og pleje at opnå et flot ensartet resultat uden mærker fra slitage. Men med den rigtige type gulv maling i en god kvalitet kan reparationer nemt skjules. Du får tilmed også et slidstærkt gulv, som du naturligvis kan vælge i lige netop den farve, som du ønsker. Læs mere om gulvmaling her.

15 varer
Flügger Interior Stop Primer - Spærregrunder
Fra 199 kr.
Brugbar efter 24 timer
Flügger Acryl Gulvmaling - beton og træ
Fra 259 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Brugbar efter 12 timer
Flügger Floor Paint PU - Polyurethan gulvmaling
Fra 339 kr.
Mat
Blank
Glans
Brugbar efter 10 timer
Flügger Epoxy Gulvmaling 2K - Slidstærk epoxy maling
Fra 469 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Betonsealer - Betongulv støvbinder
Fra 899 kr.
DETALE KABRIC Floor Smooth Prepare
Fra 1.149 kr.
DETALE KABRIC Floor Strongcoat Extra - gulvlak
Fra 1.249 kr.
DETALE KABRIC Floor Strongcoat Silk - gulvlak
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Viser 15 varer af 15

Valg af gulvmaling

Når du skal vælge gulvmaling er det først og fremmest vigtigt at tage højde for hvilket materiale gulvet har, og hvor meget slitage gulvet udsættes for. Der er nemlig stor forskel på aktiviteten og dermed slid på gulvet i stuen, køkken alrummet eller garagen. Og det samme gælder dermed for valget af slidstyrken.

Der findes flere typer af gulvmaling - alle med forskellige slidstyrker og til forskellige typer gulve:

 • En vandbaseret maling egner sig til både trægulve og betongulve. Vandbaseret acryl gulvmaling er en slidstærk gulvmaling, der anbefales til rum uden særlige funktionelle krav med brugsbetinget slid og tilsmudsning.
 • En vandbaseret PU gulvmaling egner sig også til trægulve og betongulve. Den er meget slidstærk og anbefales til rum med middel funktionelle krav, udendørs beton, beskyttet mod vandpåvirkning samt brugsbetinget slitage og tilsmudsning.
 • Epoxy gulvmaling indeholder et meget stærkt bindemiddel, der gør, at overfladens slidstyrke er meget høj. Derfor bruges Epoxy ofte til gulve, som skal modstå meget slid, såsom i hobbyrum, værksted, garage eller til industri.

Valg af farve og glans i gulvmaling

Gulvmaling giver ikke kun nyt liv til gamle gulve. Det giver også dig mulighed for at sætte sit helt eget personlige præg på rummet. Et malet gulv i lyse farver åbner rummet, hvor mørke gulve samler rummet.

Ønsker du at male dit gulv hvidt, anbefaler vi at få tonet en brækket hvid, da det er mindre sart.

Mangler du inspiration til valget af farve til dine gulve, kan du benytte vores farvekort eller online farvevælger. Skulle du være i tvivl om farven, kan du altid teste farven med farveprøver, før du maler.

Gulvmaling til indendørs brug kan også fås i forskellige grader af glans. Det er at foretrække at benytte en gulvmaling med høj glans, når du skal male gulve, da de udsættes for meget slitage. Du skal dog huske på, at ved en ekstra høj glans kan ridser og slitage tydeligere ses, hvorved der ved brug af en ekstra høj glans også er et større krav til underlaget i forhold til det færdige finish.


Tørretid for nymalede gulve

Nymalede gulve er det, man kalder støvtør efter 1-4 timer og genbehandlingstør efter 4-8 timer. Når gulvet er helt færdigmalet, skal gulvet tørre mellem 12-24 timer og helst 48 timer, inden du begynder at sætte møbler tilbage i rummet. Gulvet har en fuld hærdetid på omkring 28 dage.


Sådan maler du dine gulve

For at opnå et flot ensartet og jævnt resultat kræver det som med alt andet malerarbejde, et godt forarbejde. Sørg derfor altid med at skabe det bedste underlag, hvor malingen kan hæfte godt.

 1. Start altid med at gøre gulvet grundigt rent for smuds, og snavs, der kan forhindre malingen i at hæfte optimalt.
 2. Slib også gerne gulvet, så du har en ren og jævn overflade - især hvis du skal male et trægulv. Slibningen kan nemt klares med fint sandpapir. Hvis det er betongulv, skal der en mere hård afslibning til, som vi anbefaler professionelle udfører. Det kan derfor være nemmere at bruge flydespartel, hvis overfladen kræver udjævning, hvor små ujævnheder og huller nemt kan lukkes med spartelmasse.
 3. Har gulvet nogle huller fra slitage, kan du spartle disse for at få en flot, jævn overflade. Trægulve spartles med en epoxy spartel, og til betongulve kan du spartle med en cementbaseret spartelmasse. Giv gulvet en sidste tur med rengøring, så alt støv fra spartel og slibning fjernes.
 4. For en optimal hæftning af gulvmalingen gives gulvet først grundmaling. Påfør malingen med en rulle eller en pensel, og start altid med at male langs vægge og hjørner. Mal i lange strøg og i den retning, gulvbrædderne ligger. Er det betongulv, du skal male, grundes overfladen, også med en forankringsgrunder.
 5. Når gulvet er tørt efter grundmaling, kan du gå i gang med at male gulvet. Påfør malingen på samme måde som med grundmalingen.
 6. Når du har påført første lag maling, skal gulvmalingen hærde. Se på malerspanden for tørretid, inden du maler andet lag.

Det skal du bruge til at male gulve

 • Grundrens eller trærens
 • Grundmaling
 • Sandpapir
 • Malertape
 • Pensel
 • Malerrulle og malerbakke
 • Teleskopstang