Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Radiatormaling

Radiatorerne i hjemmet kan med tiden få en del slitage og begynde at se triste og matte ud. Med radiatormaling kan du hurtigt og nemt få dine gamle radiatorer til at fremstå nye, hvilket giver dit hjem et helt nyt og frisk udtryk. Læs mere om radiatormaling her.

5 varer
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Radiator Finish - Radiatormaling
Fra 389 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Trend Edition
Fra 239 kr.
Mat
Blank
Glans
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra 219 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Metal Pro Multiprimer - Metalgrunder
Fra 189 kr.
Viser 5 varer af 5

Valg af radiatormaling

Radiatormaling er en varmefast maling, specielt udviklet til brug på radiatorer. Radiatormaling tåler konstant varmepåvirkning og kan tåle temperaturer op til 80 grader.

Når du skal vælge maling til dine radiatorer, er det derfor vigtigt, at du vælger en varmefast acrylmaling eller acryl emalje, der er specielt udviklet til høje temperaturer. Ved brug af en anden type maling, der ikke tåler konstant varmepåvirkning, kan malingen med tiden gulne i overfladen på grund af varmen.

Radiatormaling findes både som spraymalingen og flydende maling, der skal påføres med pensel og malerrulle. Valget af radiatormaling afhænger derfor af, hvad der er lettest til den type radiator, du skal male.

Nyere modeller har typisk en mere plan forside end ældre modeller, hvilket gør, at du nemt at bruge en flydende radiatormaling, som påføres med pensel og malerrulle.

Spraymaling til radiatorer kan især være en fordel til ældre radiatorer, hvor forsiden ofte er bølget. Det gælder både for påføring af grundmaling og radiatormalingen. Men vær opmærksom på, at konsistensen er mere flydende og derfor kan lave løbere, hvis du ikke holder en god afstand til radiatoren.


Valg af farve og glans til radiatormaling

Vælger du at male med en flydende maling og påføre med pensel og malerrule, er udvalget i valg af farver større, i forhold til spraymaling til radiatorer. Mangler du inspiration til valget af farve, kan du få inspiration til den farve, du ønsker i vores online farvevælger.

Når det kommer til glansen i radiatormalingen, findes der kun ét glastrin.


Sådan maler du radiatorer

Et grundigt forarbejde er vigtigt for ethvert malerarbejde. Det sikrer ikke blot et flot resultat efter det sidste lag med radiatormaling, men giver også en bedre holdbarhed. Du giver dermed, radiatorerne i dit hjem de bedste betingelser for en lang levetid.

 • Radiatoren skal rengøres grundigt med grundrens så smuds, snavs, og fedt fjernes. Husk at rense efter med rent vand, så alle sæberester og snavs bliver fjernet.
 • Skulle der sidde løs maling på radiatoren, kan du fjerne det med en spartel, skraber, eller stålbørste. Skulle der være nogle områder, hvor den gamle maling sidder fast og ikke kan fjernes på denne måde, kan du blot lade det sidde, da det kan slibes væk.
 • Slib dernæst overfladen for rust og de sidste malingrester. Slibningen gør også glatte og blanke metaloverflader matte, så malingen kan hæfte godt.
 • Dæk godt af omkring radiatoren, du skal male, især hvis du skal spraymale. Alle samlinger tapes med malertape.
 • Giv radiatoren et lag med grundmaling inden radiatormaling for at skabe god vedhæftning. Skulle der være nogle områder med rust, der stadig er tydelige efter slibning, kan du bruge en rusthæmmende grunder på de udsatte områder. På den måde sikrer du, at det ikke udvikler sig og slår igennem den færdigmalede overflade.
 • Når du skal til at male med radiatormaling, kan det være en god idé først at starte med de bagerste dele, hjørner, kanter og udskæringer og male forsiden som det sidste. Alt efter hvilken type radiator du skal male, er det vigtigt at male med lange og rolige strøg. Maler du med spraymaling, er det også vigtigt at holde god afstand på 25-30 cm til radiatoren. Spray i helt tynde lag, så du undgår, at malingen løber.

Det skal du bruge til radiatormaling

Hvad du skal bruge til dit malerarbejde med radiatormaling, afhænger af, hvordan du vil male, dog gælder det samme forarbejde for begge typer malerarbejde.

 • Grundrens
 • Spartel skraber, eller stålbørste
 • Sandpapir
 • Rusthæmmende grunder
 • Grundmaling
 • Radiatormaling
 • Lille pensel
 • Malerrulle