Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Trappemaling

En trappe bliver med tiden udsat for en del slitage og kan derfor trænge til en opfriskning med en ny omgang trappe maling. Med trappe maling har du også mulighed for at skabe dit helt eget udtryk i hjemmet med nye, flotte farver til trappen. Læs mere om trappe maling her.

5 varer
Flügger Interior Stop Primer - Spærregrunder
Fra 199 kr.
Brugbar efter 12 timer
Flügger Floor Paint PU - Polyurethan gulvmaling
Fra 339 kr.
Mat
Blank
Glans
Brugbar efter 24 timer
Flügger Epoxy Gulvmaling 2K - Slidstærk epoxymaling
Fra 469 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Viser 5 varer af 5

Valg af trappemaling

Når du skal vælge trappe maling, skal du tage højde, for at de forskellige dele af trappen slides forskelligt. Ønsker du at male trappen i samme farve, kan du med fordel anvende den samme maling på hele trappen. Det er dog værd at overveje at vælge, at forskellige typer trappe maling, hvis du alligevel skal male trappen i forskellige farver også, da trappetrinene er meget mere udsatte for hverdagens slitage end trappens tilbehør, som stødtrin, gelænder, vangen og trappens balustre.

På trappetrinene vil det være en god idé at male med gulvmaling. Det giver en slidstærk overflade, der er modstandsdygtig for den slitage, der forekommer af de mange ture op og ned ad trappen. Til de mindre udsatte områder på trappen, der ikke direkte slides på, kan du male med en almindelig maling til træ eller metal alt efter hvilken materiale din trappe har.

Du kan også vælge lak til din trappe, hvor træets naturlige årer og glød kan ses. Med lak får du også en modstandsdygtig overflade.


Valg af farve og glans til trappe maling

Der findes mange forskellige farver til indendørs trapper. Det vigtigste er derfor at finde en farve, der passer til dit hjem og det udtryk, som du ønsker.

Du kan vælge at mixe farver, så trappetrinene får deres egen farve, mens resten får en anden. Du kan også male trappen helt traditionelt i én farve. Vælger du at male trappen i en hvid farve, er det en god idé at bruge samme hvide farve som dine døre, paneler og karme. Ellers vil de hvide nuancers undertone blive fremhævet, hvilket kan få resultatet til at se gulligt ud.

Mangler du inspiration til farvevalget til trappe maling, kan du altid gøre brug af vores farvekort eller online farvevælger. Du kan starte dit malerarbejde med farveprøver, hvis du skulle være i tvivl om farven.

I forhold til glansen gælder her reglen om, at, jo højere en glans du vælger, jo mere blank bliver din overflade. Når du maler med trappe maling, er der også forskellige glansvarianter at vælge imellem. Vi anbefaler, at du bruger glans 25-60, så overfladerne bliver lette at rengøre.


Tørretid for trappe maling

Det er nemlig vigtigt at tage højde for trappens tørre tid, da trappe malingen skal have lov til at tørre godt igennem og hærde, inden du igen færdes på den. Efter du har malet sidste lag med trappe malingen, bør du derfor vente et døgn, inden du igen tager trappen i brug. Trappe malingen vil dog først være gennemhærdet efter 4-5 uger. Indtil da vil trappen være ekstra sårbar over for ridser og skrammer. Sørg derfor for, at trappen ikke bliver brugt efter dit malerarbejde.


Sådan maler du med trappe maling

Inden du begynder at male med trappe maling, gælder samme gode forarbejde som med alt andet malerarbejde.

 • Start med en grundig rengøring, og rens trappen med grundrens så smuds, snavs, og fedt fjernes. Lad trappen tørre helt, inden du går videre med dit arbejde.
 • God afdækning af fladerne omkring trappen er vigtig, så du undgår stænk fra trappe malingen på andre overflader. Dæk derfor både gulvet forneden og foroven af trappen af, og det samme for væggen bag trappen. Det samme gælder naturligvis de dele på trappen, som du ikke ønsker at male.
 • Slib trappen ned, så du sikrer, at grundmalingen kan hæfte godt. Hvis du ønsker at fjerne den eksisterende maling eller lak helt, kræver det et lidt ekstra slibearbejde. Efter du har slebet trappen, gøres den ren, så du fjerner slibestøvet.
 • Skulle trappen have små skader eller huller fra søm eller andet, spartles de med en spartelmasse. Lad det tørre godt igennem, og slib efter. Du får dermed en helt jævn overflade, og et meget flot ensartet resultat af din slutmaling.
 • Trappen skal have grundmaling, inden du maler med selve trappe malingen. Hvis trappen har knaster, er det en god idé at bruge en spærregrunder inden selve trappe malingen. En god grundmaling med spærrende egenskaber forhindrer gennemslag fra knaster i det færdigmalede resultat.
 • Når du skal male med trappe maling, er det en god idé først at starte med at male kanterne med en lille pensel. Til de større flader som trappetrinene kan du med fordel bruge en lille malerrulle. Stryg eventuelt efter med en større pensel for en helt jævn overflade. Mal gerne vådt i vådt, så du undgår at male oven i maling, der er delvist tør. Det vil give et flottere og mere ensartet resultat.

Et godt tip til dit malerarbejde er, at du kan starte med at male hvert andet trin, så du stadig kan færdes på trappen, mens dit malerarbejde står på. Så sikrer du, at der ikke færdes på de nymalede flader, mens de stadig hærder, og du undgår ridser og skrammer.


Det skal du bruge til trappe maling

 • Afdækning
 • Grundrens
 • Spartelmasse
 • Sandpapir
 • Lille pensel
 • Lille malerrulle
 • Træmaling, metalmaling eller gulvmaling