Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Trægrunder

Trægrunder, er et vigtigt trin i din behandling af træværk. Det giver træet et optimalt underlag for den videre behandling, så slutresultatet har de bedste forudsætninger for et flot resultat og en god holdbarhed. Læs mere om trægrunder her.

3 varer
Flügger Interior Stop Primer - Spærregrunder
Fra 199 kr.
Scandia Vandig Knastlak
Fra 129 kr.
Viser 3 varer af 3

Hvad er trægrunder?

Skal du male nyt træ, er det vigtigt først at starte malerarbejdet med trægrunder. Det gælder alle typer af træsorter, om det står bart, samt nogle typer tidligere behandlet træ. Med trægrunder giver du ikke blot træet de bedste forudsætninger for et flot ensartet resultat, du giver det også et optimalt underlag til bedre fæstning og beskyttelse. Trægrunder giver dig dermed et mere holdbart resultat.

Når du skal klargøre træet til videre behandling, er det her trægrunderen, netop skaber de bedste forudsætninger for slutbehandlingen af træet.


Tre typer af trægrunder

Der er en lang række gode egenskaber i trægrunder, som giver et mere jævnt og ensartet resultat samt en god vedhæftning af det efterfølgende malerarbejde. Inden for trægrunder findes tre typer grundere til træ indendørs:

  • Grundmaling til nyt træ
  • Hæftegrund til tidligere malet træ
  • Spærrende maling til træ med gennemslag eller knaster

Trægrunder til indendørs brug

Hvis du skal male ældre lofter med pletter, eller skjolder, er det en vigtigt at starte med en grunding af træet. Er der tale om meget tydelige tegn på misfarvninger, kan det være nødvendigt med 2 lag trægrunder. Husk altid en grundig rengøring inden behandling med trægrunder.