Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Afrensning af tapet

Afrensning af tapet kan gøres på forskellige måder. Det vigtigste er det rigtige værktøj, så du ikke laver skader på underlaget. Det gælder især fjernelse af tapet på gipsplader, hvor noget værktøj kan være for hårdt. Skal du afrense tapet, kan du anvende alt fra tapetopbløder til afdampning af tape. I kombination med værktøjer til afrensning af tapet, kan du fjerne tapet fra enhver overflade, så den er klar til ny og videre behandling.
1 vare
Fiona Wallpaper Remover - Tapetfjerner
Fra 169 kr.
Viser 1 varer af 1

Hvad bruges til afrensning af tapet

Til afrensning af tapet findes der forskellige måder og værktøjer, hvorpå du kan rense en overflade for tapet. Valget af værktøj og metode afhænger af, hvor meget og hvor gammelt tapet du skal fjerne, hvor mange lag tapet der samt hvilken overflade, du skal er fjerne tapet fra. Det kan være en god idé at kombinere flere metoder, for at kunne fjerne alt tapet. Det gælder især, hvis det er tapet, som sidder godt fast på overfladen som eksempelvis et gammelt tapet, eller hvis der er flere lag tapet. Her kan det, nemlig være vanskeligt at opbløde og opløse alle lag tapet med en tapetopbløder, uden også at gøre brug af en tapetridser, en spartel eller andet værktøj.


Det kan du bruge til afrensning af tapet:

 • Tapetridser
 • Tapetstripper
 • Spartel
 • Tapetskraber
 • Groft sandpapir
 • Tapetopbløder

Afrensning af tapet på gipsvægge

Alle typer værktøjer samt tapetopbløder og tapetafdamper, kan anvendes til afrensning af tapet på alle typer overflader undtagen gipsplader. Skal du fjerne tapet fra gipsvægge, kan du med nogle værktøjer beskadige gipsvæggen. Afrensning af tapet på gipsplader kræver derfor en anden form for teknik, for at undgå skader på overfladen.

Når du skal fjerne tapet fra gipsvægge, skal du holde dig fra værktøjet og i stedet arbejde med tapetopbløder, tapetafdamper, eller tapetrenser.


Sådan fjerner du tapet gennem afrensning

Med det rigtige værktøj bliver det ikke en langsom eller hård proces, at fjerne tapet. Ved at kombinere flere metoder, gøres arbejdet både hurtigere og lettere. Vær opmærksom på fremgangsmåden ikke kan bruges til afrensning af tapet på gips. Brug i stedet en tapetopbløder eller lignende til at fjerne tapet, og undgå værktøj, der kan lave skader på overfladen.

 • Start med at ridse det tapetet med en tapetridser. Lav gerne mange strøg, så der er flere spor ind til underlaget. Du kan også slibe med groft sandpapir.
 • Påfør tapetopbløder i et jævnt og fyldigt lag med en malerrulle eller en klisterkost.
 • Lad tapetopbløderen sidde efter i 5-20 min, hvorefter tapetet kan afrives. Er der steder, hvor tapetet stadig sidder fast, kan du skrabe med en tapetskraber eller en spartel.
 • Gentag behandlingen, hvis det er nødvendigt.