Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Vinduesmaling

Med vinduesmaling kan du friske dine vinduer og vindueskarme op, så de igen fremstår som nye og samtidig bliver modstandsdygtig over for klimaet i hjemmet. Læs mere om vinduesmaling her.

12 varer
Flügger Interior Strong Finish 20 - PU træmaling
Fra 269 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Strong Finish 40 - PU træmaling
Fra 309 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior High Finish 20 - Træmaling
Fra 229 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Spærregrunder
Fra 199 kr.
Scandia Vandig Knastlak
Fra 129 kr.
Flügger Vinduesmaling - Wood Tex Window - Selvrensende, Svanemærket
Fra 319 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Viser 12 varer af 12

Hvad er vinduesmaling?

Vinduesmaling er maling, særligt udviklet til maling af vinduer. Den adskiller sig fra andre typer maling ved, at den ikke blot klæber, men også giver en hård, slidstærk og modstandsdygtig overflade.

Det er derfor vigtigt at male med maling specielt udviklet til vinduer for det bedste og mest holdbare resultat i længden.


Valg af vinduesmaling

Når du skal male vinduer og vindueskarme til indvendig brug, er det først og fremmest vigtigt at vælge vinduesmaling fremfor almindelig maling. Vinduesmaling er nemlig specielt udviklet, til at kunne modstå det klima, der er både inde og ude. Der findes derfor vinduesmaling til både indendørs og udendørs brug, så vær sikker på at vælge den rigtige type til dit malerarbejde.


Valg af farve til vinduesmaling

Som med andre typer maling kan vinduesmaling tones. Mangler du inspiration til valg af farve, kan du benytte vores farvekort eller online farvevælger. Skulle du være i tvivl, kan du også altid starte med at teste farverne med farveprøver, inden du går i gang med malerarbejdet.

Skal du skifte farve til hvide vinduer eller friske en hvid farve op, er det værd at vide, at hvide vinduer teknisk set ikke er hvide. De har nemlig en helt særlig farvekode. Det er en traditionel farve fra producentens side, kaldet RAL 9010. Det kan være en god idé at have med i overvejelserne af farve. Vi toner naturligvis også denne farve.


Inden du skal male vinduer

  • Et godt forarbejde betyder meget for det endelige resultat af vinduesmalingen. Fjern derfor alt løstsiddende træbeskyttelse, maling og nedbrudte træfibre. Det kan nemt gøre ved at rense og slibe overfladen med grundrens og sandpapir.
  • En god grundmaling er vigtig for både at øge holdbarhed, dækkeevne, beskyttelse mod fugt og hæmmer desuden, også mug- og skimmelvækst, på det færdige resultat. Efter rensning og slibning af vinduerne gives vinduerne en behandling med grundolie. Dernæst gives vinduerne to eller flere lag grundmaling for en optimal holdbarhed og beskyttelse.
  • Brug afdækning og malertape, så du ikke skal til at rengøre for malingrester på vinduerne efterfølgende.

Vinduesmalingens hurtige tørretid

Sammenlignet med andre typer maling tørrer vinduesmaling meget hurtigt. Det gør arbejdet meget praktisk, da du kan male flere lag samme dag. Du kan derfor også hurtigt lukke vinduerne igen, efter du er færdig med at male. Men husk at tjekke efter om de er helt tørre. Så undgår du at male vinduerne fast.