Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Gipsmaling

Maling af gipsplader er noget af det letteste malerarbejde. Det er nemlig oftest store, glatte overflader, som vægge og lofter du skal male. Du kan derved let rulle malingen ud i lange strøg.

Med et godt forarbejde og en loft- og vægmaling i en god kvalitet kan du sikre dig en flot og ensartet overflade, så dine vægge og lofter får et flot finish i dit færdige resultat. Læs mere om maling af gipsplader her.

15 varer
Flügger Flutex 2S - Loftmaling
Fra 179 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Dekso 1 Ultramat - Væg/loftmaling
Fra 309 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Wall Primer Pro - Special grundmaling
Fra 1.199 kr.
Flügger Perform 10 - Vægmaling
Fra 549 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Perform 20 - Vægmaling
Fra 1.299 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Wall Primer Perform - Grundmaling
Fra 449 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Iso 5 - Mat Isolermaling
Fra 289 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Forankringsgrunder - Drypfri
Fra 179 kr.
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Viser 15 varer af 15

Valg af maling til gipsplader

Når du skal male gipsplader, kan du med fordel vælge en helt almindelig vægmaling eller loftmaling. Det vigtigste er blot, at underlaget er klargjort til malingen. Et godt forarbejde er derfor afgørende for en flot ensartet og jævn overflade i færdige resultat.


Valg af farve og glans til maling på gipsplader

Når det kommer til valg af farve til maling til gips, er det kun fantasien, der sætter, grænser. Mangler du inspiration til valg af farve, kan du altid benytte vores farvekort eller online farvevælger. Du kan også starte med farveprøver, hvis du er i tvivl om, hvilken farve du ønsker til dit malerarbejde.

Når det kommer til glansen af maling af gipslofter, anbefaler vi en lav glans, da den giver et mindre genskin fra lysindfald, og overfladen får dermed et mere ensartet udtryk. Til maling af gipsvægge kan du med fordel vælge en højere glas. Det giver også en mere vaskbar og slidstærk overflade.


Sådan maler du med maling til gipsplader

Inden du går i gang med malerarbejdet med maling af gipsplader, skal du sikre dig, at overfladerne er rene og jævne. Det gælder både for vægge og lofter. Der er dog en smule forskel på forarbejdet alt efter om det er nye gipsvægge og gipslofter, eller om det er allerede malede gipslofter eller gips vægge, du skal male.

 • Er overfladerne allerede malede, skal du starte med at fjerne maling, der sidder løst med en spartel.
 • Rengør derefter for smuds og snavs med grundrens, så overfladen er ren og pæn. En grundig rengøring gør sig naturligvis også gældende for nye gipsvægge og gipslofter.
 • For nye og allerede malede gipsvægge og gipslofter skal samlinger, skader, huller og revner spartles for en jævn overflade. Er det nye gipsvægge og gipslofter, fæstnes samlingerne efterfølgende med armeringstape, hvorefter der igen spartles.
 • Slib derefter hele overfladen med for et flot og ensartet underlag til det videre malerarbejde. Du må ikke slibe direkte på armeringstapen, da det kan give ujævnheder, der seneres vil kunne ses og rengør en sidste gang, så slibestøv fjernes.
 • For at malingen på gips kan hæfte godt, påføres grundmaling. På den måde sikrer du også, at der ikke opstår farveforskelle på overfladen.
 • Når forarbejdet er klaret, er du klar til at male.. For at få det pæneste resultat og den bedste dækkeevne, anbefaler vi, at du maler af to omgange. Du sikrer dermed også en bedre holdbarhed af det færdige malerarbejde.
 • Mal først kanterne med en pensel. Brug derefter en rulle gerne på en teleskopstang til de store overflader. Det er en god idé at male vådt-i-vådt, så du undgår, at der kommer farveforskelle på overfladen, når malingen tørrer helt.

Det skal du bruge til maling af gipsplader

 • Grundrens
 • Fint sandpapir
 • Grundmaling
 • Loft- og vægmaling
 • Pensel
 • Malerrulle
 • Teleskopstang