Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Vådrumsmaling

For maling af vådrum gælder nogle helt specifikke krav, da overfladen udsættes for høje, funktionelle krav med forekomst af fugt og vandpåvirkning. Vådrumsmaling giver en slidstærk og meget rengøringsvenlig overflade, der samtidig er beskyttet mod mug- og skimmelvækst, der kan opstå i fugtige miljøer. Vådrumsmaling er dermed en god slutbehandling til dine vådrum i hjemmet. Læs mere om vådrumsmaling her.

3 varer
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger H2O Vådrumsgrund - Grundmaling
Fra 309 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 3 varer af 3

Hvad er vådrumsmaling?

Vådrumsmaling er maling til overflader, som udsættes for høje, funktionelle krav, hvor der forekommer skiftende fugt og vandpåvirkning, tilsmudsning og brugsbetinget slid. Vådrumsmaling er derfor velegnet til brug i badeværelser, køkkener og bryggers.

Vådrumsmaling har en højere slidstyrke end almindeligt maling, dens hærdende overflade gør den vandafvisende og forhindrer vand og fugt i at trænge ind i overfladen, så der ikke opstår mug og skimmelsvamp. Samtidig bliver overfladen let at rengøre, da vådrumsmaling ofte har en højere glans end almindelig maling.

Du kan dog også anvende en almindelig vægmaling i vådrum, så længe overfladen ikke er i direkte kontakt med vand. Men det anbefales at anvende en vådrumsmaling til områder med fugtpåvirkning.

Vær opmærksom på, at vådrumsmaling ikke er det samme som vådrumssikring. Vådrumssikring handler om beskytte konstruktionen for vand og fugt og er et arbejder, der går forud for selve malerarbejdet med vådrumsmaling.


Valg af farve og glans til vådrumsmaling

Valget af farve til vådrumsmaling er helt op til dig og dine ønsker for rummet. Det er dermed kun fantasien, der sætter, grænser. Skulle du mangle inspiration til valget af farver, kan du altid gøre brug af vores farvekort eller online farvevælger. Du kan også starte med farveprøver, inden du kaster dig over malerarbejdet.

I forhold til glansen findes vådrumsmaling i forskellige glansgrader som glans 20, 25, 30 og 40. Det er dog typisk en halvmat glans med glansgraden 30, der anvendes til vådrumsmaling, der giver en glat overflade, som let kan rengøres.


Sådan maler du med vådrumsmaling

Skal du male med vådrumsmaling, gælder det om som alt andet malerarbejde at gøre et godt forarbejde. Resultat bliver ikke kun flottere, men sikrer også en bedre holdbarhed med et godt forarbejde.

  • Rengør grundigt med grundrens, så overfladen er helt ren fra smuds, snavs, kalk og begroninger.
  • Påfør en vådrumsgrunder inden vådrumsmaling, hvis underlaget er meget sugende, eller væggen er nybehandlet med væv eller andet. Påfør eventuelt et lag grunder inden opsætningen af væv, og afslut med et lag grunder igen inden vådrumsmalingen for et flot resultat.
  • Påfør vådrumsmalingen efter endt tørretid af grundmalingen. Brug en pensel til kanter og hjørner og en malerrulle til de store flader. Efter tørring af første lag påføres andet lag.

Det skal du bruge til vådrumsmaling

  • Grundrens
  • Vådrumsgrunder
  • Vådrumsmaling
  • Pensel
  • Malerrulle