Malede gulve i hjemmet

Går du med tanker om at male dit trægulv? Se vores inspirerende billeder og læs mere om fordele og ulemper ved at male trægulvet i din bolig. 

Hvorfor skal du male dit trægulv?

Malede gulve kan være en flot løsning, som giver nyt liv til dit trægulv. Er gulvet meget slidt, kan det også bruges som en midlertidig løsning, inden du skal slibe og behandle trægulvet. 

Malede gulve giver også ro til dine rum, fordi bunden er ensartet hele vejen igennem boligen. Samtidig virker rummene større, da den hvide flade "skubber" væggene udad og giver stor spredning af lyset.

Arkitekt-parrets Barslunds hjem med nymalede gulve

Overvej dine muligheder

Når du først har malet dit trægulv, er det langt fra sikkert, du kan få det rå trægulv tilbage, selvom du sliber det ned. Der vil eksempelvis ofte være maling på siderne af plankerne, som er svært at få af.

Har du fx et meget gammelt trægulv, hvor der er store revner mellem plankerne, kan malingen løbe ned i mellemrummet og binde plankerne sammen. Hvis trægulvet efterfølgende udsættes for temperatur- og fugtsvingninger, begynder det at arbejde, og du risikerer, at den svageste planke gir sig, og gulvet derfor ikke længere ligger korrekt.

Fordele og ulemper

Der findes både fordele og ulemper ved at male sit trægulv. Her får du 3 af hver:

Fordele:

  • Du kan give et gammelt, hullet og nedslidt trægulv et helt nyt liv ved at male det. Ofte vil gulvet også fremstå mere ensartet.
  • Du kan skabe mere lys i rummet ved at vælge en hvid eller grå farve til gulvet, mens en mørkere farve som sort vil binde rummet mere sammen
  • Gulvet skal ikke slibes så langt ned

Ulemper:

  • Gulvmaling som Fluganyl er flere døgn om at gennemhærde
  • Har du først malet dit trægulv, er det meget svært at gå tilbage til det rå trægulv
  • Rengøres kun med rengøringsredskaber, der ikke kan ridse gulvet

Sådan gør du

Har du besluttet dig for at male dit trægulv? Læs vores guide til, hvordan du maler trægulvet her.

Flere artikler

Malet sort guld med et par sko på

Trin-for-trin guide

Maling af trægulv

Maling af trægulv kan være en god løsning, hvis du gerne vil forny din bolig. Læs her, hvordan du maler dit trægulv.

Tips & tricks

Mellemmaling under mørke farver

Det kan være en god ide at male med mellemmaling, inden du maler med en mørk farve. Ofte er det nødvendigt, fordi en mellemmaling i den rette farve gør, at den mørke malings dækkeevne bliver bedre. Om det er nødvendigt i dit projekt, kan vi rådgive dig om i butikken 
Stue med hvide vægge

Få mere at vide

Hvid ikke bare hvid

Få et overblik over de forskellige nuancer af hvid, og hvad de hver især kan.
Malet væg i farven Dove Feather med store vinduer

Indefarver

120 splinternye farver til hjemmet

Med 120 nye indefarver kan det være svært at vælge. Få overblikket over de forskellige farvekategorier i vores nye indendørs farvekort her.
Kig gennem et sommerhus ud til terassen

Indefarver

Gør din bolig til et naturligt åndehul

Farvesammensætning er svært, og derfor ender det ofte med hvid på væggen. Læs hvordan du kan skabe et farverigt hjem inspireret af naturen.

Tips & tricks

Pigment i mørke farver

Når du maler med mørke kulører, er det vigtigt, at du får vendt pigmenterne samme vej. Når du er færdig med en væg, tager du din rulle og kører væggen over i samme retning, fx oppefra og ned (ikke op og ned). De mørke pigmenter er nemlig langt mere tydelige end de lyse, og på den måde får du en ensartet overflade uden ’baner’ i malingen 
Eilersen_promo

Eilersen farvepalet - farver til fremtiden

Vi har endnu engang samarbejdet med møbeldesignbrandet Eilersen og skabt 3 nye fantastiske farver til Eilersen farvepaletten.

Find din nærmeste Flügger butik

map