Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

”Der er intet i mit liv, jeg tager sådan helt alvorligt..”

 

Uhøjtidelighed, æstetisk sans og en stor kærlighed til genbrug præger indretningen af den 111 kvm store lejlighed på Christianshavn. Kom med indenfor hos Freddie Cruise, der sammen med sin
kæreste Maya, har vakt den gamle lejlighed til live med smukke farver og lækre genbrugsmøbler.
 

Originale detaljer 

Når man træder ind i Freddie og Mayas lejlighed, imponeres man af loftshøjden og de store gulv til loft-vinduer, der inviterer både sollys og Christianshavns leben indenfor. Det har dog krævet noget arbejde at bringe den gamle sjæl og æstetik tilbage, for da parret overtog lejligheden, var lofterne sænket med en meter, og vinduerne var dækket af et stort indbygget møbel, der tog det meste af udsigten til Torvegade. Med stor ihærdighed og kærlighed til det oprindelige fik de bragt lejlighedens originale detaljer frem igen. 

Se Flügger 80 farvekortet

Under fem lag gammel maling

I processen med at bringe lejlighedens originale skønhed tilbage skulle alt træværk naturligvis slibes. Under fem lag maling åbenbarede sig den inderste farve – en smuk, afdæmpet grønlig nuance, og Freddie var ikke i tvivl om, at denne farve skulle pryde lejligheden igen. Alt træværk blev derfor malet i "Cool Khaki" som Freddie, i samarbejde med Flüggers designteam, fandt frem til lå tæt op ad den originale farve.

Se farven Cool Khaki

”Jeg elsker ting, men jeg synes, der er nok af dem i den her verden – derfor kigger jeg altid først og fremmest efter genbrug, når jeg skal finde noget nyt til vores lejlighed.”

 

 

”Det mest stilrene ville være at vælge tre farver og så køre det igennem i hele hjemmet. Det ser megaflot ud, men det bliver for begrænsende for mig.” 

Højt til loftet 

Hos Freddie og Maya er der højt til loftet, og ikke kun i bogstavelig forstand. Her er ingen indretningsdogmer, og deres hjem er et bevis på, at kontraster kan skabe harmoni. For da parret flyttede sammen kom de med hver deres indretningsstil; Freddie med en retropræget stil i stærke farver, mørke træsorter og med grafisk kunst og kromdetaljer, mens Mayas indretning var mere organisk med lyse træsorter, messingdetaljer, jordfarver og bløde former.

Resultatet af sammensmeltningen er et levende og inspirerende hjem, der afspejler parrets kærlighed og rummelighed over for hinanden. 

Udforsk de 80 smukke farver

Udenfor inviteret indenfor

Stuen er malet i den lyse ”Oat”, der roligt og naturligt reflekterer de store mængder lys, der dagligt står ind ad vinduerne. Samtidig er ”Oat” med sin svagt gyldne undertone, sammen med den grønne ”Cool Khaki”, en hilsen til den gule og grønne 30’er-bygning på modsatte side af gaden. De rolige nuancer i stuen skaber en smuk baggrund for de farverige kontraster i parrets interiør og kunst.

 

Se farven Oat

Som at få et varmt kram 

Som et roligt modspil til den store, lyse stue står Freddie og Mayas soveværelse. Når man træder herind, er det som at få et varmt kram. Loft og vægge er malet i den varme ”Rouge” for at skabe en ”kassefornemmelse”, som Freddie udtrykker det, og af samme grund har de valgt at bevare det nedsænkede loft.

Soveværelset er designet til at skabe de bedste rammer for ro og søvn, og derfor er der intet tv og kun enkelte billeder på væggene herinde.

Se farven Rouge

Tre tips om farver inspireret af Freddie 

  • Når du vælger farver til dit hjem, kan du tage med i dine overvejelser hvad du ser gennem vinduerne i det rum du skal male. 

  • Mal alt træværk i hjemmet i samme farve, for at skabe en rød tråd på tværs af rummene. 

  • Mal lofter og vægge i samme farve for at skabe en hyggelig ”kassefornemmelse”. 

Billederne i artiklen er skudt af: Mathias Haugaard Whoop

Find hans hjemmeside her