Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Fugemasse

Der findes mange forskellige typer af fugemasse til forskellige formål. Alt efter hvad, og hvor du skal fuge, kan du derfor vælge den type, der passer til netop dit arbejde. Alle har de særlige egenskaber, men ens for dem alle er deres holdbarhed, nemme anvendelse samt en flot finish.
6 varer
Flügger Wall Seal Pro - Fugemasse
Fra 64,95 kr.
Flügger Flex Seal Pro - MS-fugemasse
Fra 99,95 kr.
Flügger H2O Seal Pro - Fugemasse
Fra 99,95 kr.
Flügger Wall Seal - Fugemasse
Fra 49,95 kr.
Flügger Wood Seal - Fugemasse
Fra 79,95 kr.
Flügger Wet Seal - Silikonefugemasse
Fra 99,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 6 varer af 6

Hvad er fugemasse

Fugemasse er en klæbemasse på tube, der sprøjtes ud med en fugepistol. Der findes mange forskellige typer fugemasse til forskellig anvendelse og anvendelsesområder. Hver type fugemasse har deres særlige egenskaber, og det er derfor vigtigt, at vælge en fugemasse, der passer til netop det, du skal fuge. Alt efter type af fugemasse, kan du blandt andet fuge på materialer som træ, beton, mursten og gips.

Du kan anvende fugemasse til samlinger mellem forskellige underlag, til reparation af revner, sprækker eller andre mindre skader. Herunder kan du bruge fugemasse til tætning omkring vinduer indvendig, lister, paneler og karme samt beskyttelse mod vandpåvirkning ved håndvaske eller lignende.

Ens for alle typer fugemasse er deres gode holdbarhed og deres nemme påføring. Fugemasse sprøjtes let ud med en fugepistol og udglattes efterfølgende for en flot finish. Du kan alt efter type af fugemasse vælge mellem forskellige farver som hvid, sort, grå, brun eller blå.

Du kan anvende fugemasse til:

  • Samling af forskellige underlag og åbninger
  • Reparation af revner, sprækker og små skader
  • Tætning omkring blandt andet vinduer, lister, paneler og karme

Hvilken type fugemasse skal du vælge?

Når du skal vælge fugemasse, skal du først og fremmest tage udgangspunkt i, hvad, og hvor du skal fuge. De forskellige typer fugemasse, har nemlig hver deres særlige egenskaber, som gør deres anvendelsesmuligheder forskellige fra hinanden.

Malerfuge

Malerfuge er typisk en acrylfugemasse, der anvendes til samlinger mellem forskellige underlag, revner, sprækker eller til reparation af mindre skader. Malerfuge er elastisk, hvilket gør den overmalbar og dermed særdeles velegnet i forbindelse med malerarbejde. Du kan derfor let skjule samlinger og reparationer og få en flot finish.

Malerfuge kan anvendes i alle rum indendørs foruden vådrum. Du kan blandt andet bruge malerfuge til materialer som træ, beton, sten og gips.

Acrylfuge

Acrylfuge betegnes også som malerfuge, da akryl typisk vælges til arbejdet med malerfuge. Acrylfuge anvendes derfor også til samlinger mellem forskellige typer overflader samt til reparationer af mindre revner, sprækker og andre små skader. Akrylfuge har den egenskab, at den udover at samle åbninger og reparere også forsegler. Derudover giver akrylfuge også en god tætning for luft og giver en lydisolerende effekt.

Med dens elasticitet, kan den dermed let give sig, så du undgår, at der opstår nye revner eller sprækker, samt at malingen sprækker. Acrylfuge anvendes derfor ofte i forbindelse med maling, da den til sammenligning med eksempelvis silikonefuge kan overmales. Maler du akrylfugen, vil du også forhindre, at fugen med tiden gulner eller falmer i farven.

Silikonefuge

Silikonefuge kaldes også vådrumsfuge, da den oftest anvendes i vådrum eller steder i hjemmet med fugt eller vandpåvirkning. Silikonefuge er udviklet til tætning på områder som badeværelset, hvor der opstår fugt og skiftende temperaturer. Silikonefuge kan også med fordel anvendes i køkkenet til samling mellem væg og køkkenbord eller omkring håndvasken, hvor der er direkte vandpåvirkning. Silikonefuge indeholder fungicider, der er med til at beskytte mod vækst af skimmelsvamp og forhindre, at fugerne bliver grimme og sorte af belægninger.

Byggefuge

Byggefuge er en elastisk fugemasse, der kan anvendes både indendørs og udendørs. Dens elasticitet gør den overmalbar og forhindre, at malingen med tiden sprækker på fugen, hvilket gør den særdeles anvendelig til brug i forbindelse med malerarbejde. Byggefuge kan også med fordel anvendes til tætning omkring vinduer eller lignende udendørs.

Der findes forskellige typer af byggefuge til forskellige formål. De fleste typer kan bruges til de fleste formål, hvor nogle typer bruges til mere specifikke typer opgaver som eksempelvis til tætning af tage, gulve eller andre særlige områder udendørs.

Fugemasse eller spartelmasse?

Det er vigtigt at tage højde for omfanget af de revner, sprækker eller andre små skader, du skal anvende fugemasse til. Ved større skader, vil det nemlig være en fordel at anvende spartelmasse i stedet og spartle og efterfølgende slibe overfladen jævn, så skaden usynliggøres.