Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

"Jeg synes godt kreativitet kan komme til at løbe løbsk,
hvis alt er muligt"

Da Magnus i december 2023 trådte ind i sin nye lejlighed ved Søerne i København, var det som at træde ind i en tidslomme. Lejligheden i det ikoniske Vestersøhus stod nemlig stort set som den var blevet opført i  1939.

Bygningen er fredet og står som et af Kay Fiskers hovedværker; et klassisk eksempel på den funktionalistiske byggestil, der for alvor vandt frem i1930’erne. Og det var netop denne kombination af historie og beliggenhed der gjorde, at Magnus faldt for boligen.

Se her hvordan han med respekt for bygningens arv og et særligt skarpt øje for sammenhæng og æstetik har forvandlet den 120 kvm store lejlighed til et moderne drømmehjem.

Det mulige kunst

At renovere en fredet bolig kræver både tålmodighed og overblik. Til Vestersøhus følger en bevaringsmanual, ligesom en løbende dialog med Slots-og Kulturstyrelsen er nødvendig for at sikre, at de valg man foretager er i overensstemmelse med fredningsværdierne. Men mens disse begrænsninger for nogle ville virke afskrækkende, betragter Magnus dem som både en spændende udfordring og en struktur, der giver kreativiteten en retning og et fokus. For en gennemtænkt plan og en klar retning har været væsentligt for Magnus i forbindelse med renoveringen, og han har derfor kastet sig over projektet som den jurist han er: analytisk, struktureret, detalje-og løsningsorienteret.

Det hele begyndte med et moodboard, hvor farver og materialer blev koordineret for at sikre en rød tråd gennem boligen. Inspiration til materialer og farver fik Magnus ved at gå på opdagelse i lejlighedens originale detaljer, bygningens omgivelser og Kay Fiskers historie.

”Det har handlet om at finde ud af, hvad der kunne lade sig gøre inden for rammerne. Skal jeg gå på kompromis, eller skal jeg finde en helt anden løsning?”

"Jeg ville gerne have fornemmelsen af at bevæge mig mellem flere grønne nuancer, men uden at det skulle blive et myldrende virvar."

Rum til ro og fordybelse

I tråd med funktionalismen har Magnus i sin indretning haft fokus på de forskellige rums anvendelse. I sit arbejdsværelse har han valgt at lægge et sisaltæppe, der både giver et visuelt roligt udtryk og en behagelig akustik.

Samtidig har han, for at skabe ro for øjet, valgt bare én farve til væggene i dette rum. Lyse nuancer af grøn er kendt for at øge koncentrationen, og derfor var ”Pocket Green” det oplagte valg til dette rum.

Se farven "Pocket Green"

Tre farvetips inspireret af Magnus

  1. Mal farveprøver op – særligt hvis du skal bruge flere farver i dit hjem og gerne vil se hvordan farverne fungerer sammen.
  2. Vælg samme bundfarve til dine rum og mal borter i forskellige nuancer inden for samme farveskala for at skabe et subtilt farvespil gennem boligen.
  3. Skab sammenhæng mellem det oprindelige og det nye ved at lade dine farvevalg tage udgangspunkt i hjemmets originale detaljer og bygningens omgivelser