Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvilken lak til træbord?

Træ er et levende materiale, som med tiden kan falme og miste glød. Derfor er det væsentligt at du vedligeholder træbordet, fordi sollys og hverdagsbrug slider på træet. Med trælak får du en rengøringsvenlig overflade, som sagtens klarer en daglig fugtig klud.

Hvorfor trælak?

Med trælak genopfriskes træets naturlige struktur og åretegninger forbliver synlige med en nydelig overflade. Samtidig opnår du en smudsafvisende og rengøringsvenlig overflade, som gentagne gange kan vaskes af. Både æstetisk og funktionelt bidrager trælak til træbordet. Du får en smuk og robust overflade, frem for at træet gulner og bliver trist. Hvis du undgår trælak, er risikoen for at træet bliver medtaget og ramponeret højere. 

 

Hvilken lak til træ?

Trælak findes i to forskellige typer, en oliebaseret og en vandbaseret, som egentlig begge tjener det samme formål - til gengæld er den ene mere velegnet indenfor. Den vandige trælak er bedst til indendørs anvendelse, som giver et meget bedre indeklima. På træbordet, anbefaler vi Natural Wood, som netop giver dig en super slidstærk overflade. Nem at påføre og giver træet masser af glød i mange år efterfølgende.

Forskellen på oliebaseret og vandbaseret lak

Den umiddelbare forskel er indholdet, men praktisk bidrager den oliebaserede med længere holdbarhed og kortere tørretider. Den egner sig bedst til udendørs brug, f.eks. plankeværk, fordi indholdet kan skade indeklimaet. Derfor anbefales oliebaserede til udendørs brug og vandbaserede til indendørs brug. Hvis du ønsker en bestemt olieglød, så kan du anvende en bordpladeolie i stedet.  

Husk, at hvis træet er lakeret med en oliebaseret eller vandbaseret førhen, skal du lakere med samme type igen. Især olieholdig lak hæfter dårligt på vandholdig, som understreger vigtigheden i dette. Hvis du ikke kender den oprindelige trælak, da vælg den vandbaserede. 

 

Er trælak miljøvenlig?

Med tiden er trælak blevet mere og mere miljøvenlig henimod et lavt indhold af flygtige opløsningsstoffer. For olie og alkyd er i højere grad blevet skiftet ud med vand og akryl i kombination med polyurethan som forstærkningsmiddel. Perfekt til porøse overflader for at forsegle, blive vandtæt og modstandsdygtig. Den mest miljøvenlige trælak er den vandholdige, som skåner indeklimaet og dermed anbefales til indendørs anvendelse. Hvis du mangler en trælak til træbordet, anbefaler vi Flüggers Natural Wood serie. Den fås som egnet på ubehandlet og behandlet træ. Begge er baseret på vand og ideel til indendørs anvendelse - som træbordet.

Sådan trælakerer du træbordet

Behandling af tidligere lakeret træ:

  • Begynd med at fjerne løstsiddende lak, og slib overfladen med sandpapir, gerne korn 120. Dermed bliver hæftet lak også fjernet. 
  • Efterfølgende rengøres overfladen med trærens og en klud, så overfladen er ren for slibestøv, smuds, fedt og snavs. Lad træet tørre. 
  • Træet skal have to lag. Påfør første lag trælak med en pensel. Når træet er tørt, kan du påføre det andet lag. 

 

Behandling af ubehandlet træ:

  • Begynd med at rengøre overfladen med trærens og en klud for at fjerne snavs. Lad træet tørre.
  • Træet skal have to lag. Efterfølgende kan du påføre trælak med pensel, hvorefter at du sliber med sandpapir, gerne korn 120, for at opnå en ensartet overflade. Rengør igen for at fjerne slibestøv, og gentag påføringen med andet lag trælak. 

 

Pust liv i træbordet med trælak

Patina på træmøblet er ofte godt, men desværre kan det tage overhånd, hvor møblet ikke passer til resten af indretningen eller ikke kan klare slid i hverdagen. Hvis du giver møblet en trælak, kan træets egenskaber og struktur blive genopfrisket. Oplev masser af slidstyrke, glød og liv i dit hjem, når dit træbord igen kan indtage førstepladsen som samlingspunktet med mondænitet. Med Natural Wood opnår du netop dette, som også er nem at anvende og produceret med miljøvenlighed for øje. Giv dig i kast med at puste liv i de gamle eller måske nye træmøbler med trælak fra Flügger. Du finder alt det som du skal bruge for det perfekte resultat.

 

Smid en trælak i kurven

Gør dig selv en tjeneste og giv træbordet de bedste muligheder for at indfinde sig som æstetisk og fantastisk samlingspunkt. Find din trælak her på Flügger.dk og bestil den hjem indenfor få dage. Hos Flügger elsker vi farver og vedligeholdelse i verdensklasse.

 

Vi ønsker god arbejdslyst!