Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvilken maling skal du bruge på møbler? Opfrisk second-hand genbrug

Ligger du inde med gamle, falmede og slidte møbler? Så kan et ordentligt forarbejde og en klat maling opfriske de antikke møbler. Det kunne også være at du har været i genbrugsbutikken og udset dig en guldklump, som bare skal friskes op med glød eller farve. Det er ikke altid nemt at gennemskue, hvilken maling du skal anvende på møbler, som skal kunne modstå brugsbetinget slid i hverdagen. Du får svaret og guide til den bedste fremgangsmåde her.

Kan alle typer møbler males?

Som udgangspunkt kan alle møbler males, men fremgangsmåden er forskellig alt efter, hvilket materiale møblet er lavet af eller har været behandlet med tidligere. De mest gængse overflader på møbler, er træ og laminat. For at det endelige resultat skal blive godt, er det vigtigt at sikre, at malingen kan hæfte ordentligt på overfladen. Udover at det giver det ubetinget flotteste resultat, giver det også en langt bedre holdbarhed. Malede møbler opnår et smukt og unikt udseende, som selv kan give det mest tarvelige møbel en åbenbaring. Det er en nem måde at personliggøre sit hjem på uden at bruge en masse penge. Det er dog ikke alle møbler, der egner sig til at blive malet. Malede møbler kan være svære at reparere, hvis de bliver ridsede eller får skår, så det er ikke ideelt til møbler, der udsættes for meget slid, f.eks. sofaborde og spisebordsstole. Desuden er nogle materialer, f.eks. læder og stof, vanskelige at male og giver ikke altid et godt resultat. Før du begynder at male dine møbler, skal du sikre dig, at du ved, hvilken type maling du skal bruge, og om møblet er egnet til maling. Med en smule indsigt i møblet, så kan du nemt give dine møbler nyt liv med to lag maling.

Hvilken grunder skal du bruge til møbler? 

Når du maler træ- eller laminatmøbler, er det vigtigt at bruge den rigtige type grunder. Der skal anvendes en spærregrunder på træmøbler, da dette vil hjælpe med at forhindre træspåner og knaster i at trænge i gennem malinglagene. Når det gælder møbler af laminat, så anvendes en hæftegrunder. Dette sikrer, at du opnår optimal vedhæftning, selv på den mest glatte overflade. Desuden vil grunderen være med til at forhindre, at malingen senere skaller af. Ved at bruge den rette grunder eller primer kan du sikre, at dine møbler får en professionel finish, der holder i mange år derefter.

Hvilken maling skal du bruge til møbler?

Når du skal male møbler, er det essentielt at tage hensyn til glans, holdbarhed og rengøringsvenlighed. Hvis du er på udkig efter en maling, der opfylder alle disse krav, anbefaler vi Flügger High Finish 20. Denne maling giver en halvmat finish, der både er slidstærk og nem at rengøre. Desuden kan den farves i et væld af smukke farver, så du kan vælge den perfekte nuance til dine møbler. Og fordi det er maling af høj kvalitet, er det utrolig nemt at påføre den - den flyder flot og jævnt for en jævn overflade. Så hvis du leder efter den perfekte maling til dit møbelprojekt, skal du ikke lede længere end til Flügger High Finish 20.

 

Guide - Sådan maler du træmøbel og laminatmøbel

 

Inden du maler:

  • Før du begynder at grunde og male, er det vigtigt at rengøre alle møblernes overflader. Dette vil hjælpe grunderen og den endelige maling med at hæfte bedre på overfladen. Find en spand og bland én del grundrens med 10 dele vand eller anskaf en færdigblandet grundrens på sprayflaske. Blot husk at bære handsker.
  • Med en grundrens, som Fluren 37, gnubbes møblet med en viskosesvamp, for efter at blive tørret af med en våd klud.
  • Efter rengøringen kan du eventuelt lappe små hak i møblerne med spartel, som Flüggers Easy Filler. Derefter bør du slibe møblernes overflade let - med korn 120 sandpapir, som bidrage til en fin overflade. Dette sikrer, at grunderen og den endelige maling hæfter optimalt på overfladen.
  • Når du har slebet overfladen let, skal du fjerne alt slibestøv. Dette kan gøres med en støvsuger og en fugtig mikrofiberklud. Hvis dine møbler allerede er blevet behandlet med maling, er den lette slibning nok. Du kan derfor springe direkte over til den endelige overfladebehandling.

 

Når du maler:

High Finish 20 kan påføres med enten en pensel eller en korthåret malerrulle. Vi anbefaler at påføre to lag maling for at opnå den bedste dækning og holdbarhed. High Finish har en tørretid på 8 timer, så du skal vente helt, før du påfører det andet lag. Når det andet lag er tørret i mindst 24 timer, kan du begynde at bruge møblerne igen. Vent dog om muligt et par uger, før du placerer tunge genstande på overfladen. Malingen vil ikke være helt hærdet i typisk 4 uger, så det er bedst at undgå meget tunge belastninger i denne periode. Trods alt er skånsomme belastninger dog helt fint. Med den rette forberedelse og pleje vil dine malede møbler holde i mange år fremover.

 

Pust nyt liv i de gamle møbler med Flügger

Hos Flügger har vi alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med dit næste malerprojekt - og vi gør det nemt at få de produkter, du har brug for, når du har brug for dem. Uanset om du er på udkig efter maling, malerværktøj eller andet udstyr, så har vi det, du skal bruge. Desuden tilbyder vi lynhurtig levering, så du er sikker på at modtage dine produkter hurtigt. Så hvad venter du på? Kom i gang med at forny dine møbler i dag med flotte farver fra Flügger. Vi tilbyder ekspertrådgivning og levende farver, så du er sikker på, at du er tilfreds med dit valg. Desuden tilbyder vi dag-til-dag levering for din bekvemmelighed. Så hvorfor ikke finde din yndlingsfarve og bestille nu? Vi ved, at du ikke vil blive skuffet. 

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!