Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Sådan vedligeholder og maler du din garage eller carport

Din garage eller carport er en vigtig del af din bolig, så husk at vedligeholde den. Vi vejleder dig – skridt for skridt!

  1. Mål fugt i træværket med en fugtmåler. Fugten må ikke overstige 12% (+/- 3%) på vinduer og 15% (+/- 3%) på anden beklædning udvendig.
  2. Gør træverket rent med udendørs grundrengøring, fx. Flügger Facade Clean. Se også vores videoguide om rengøring af træværk.
  3. Skrab løst maling af med en spartel og slib overfladen med sandpapir. Hvis overfladen tidligere er malet med heldækkende træbeskyttelse, skal du grunde bart træ med grundmaling, fx. Flügger 02 Wood Tex. Det gør at slutmalingen vedhæfter bedre.
  4. Vælg farve – var ikke bange for at prøve en ny farve i forhold til den eksisterende. Bliv inspireret blandt vores store udvalg af farver og vælg din favorit.
  5. Dæk vinduer af med god tape og evt. plast, så du slipper for at fjerne malingpletter bagefter. Vælg fx. en UV-malertape, som kan klare vejr og vind og ikke brænder sig fast, hvis solen står højt på himlen.
  6. Brug ikke for små pensler til påføring af træbeskyttelsen, vælg gerne en pensel, der er ca. samme bredde som brædderne – det giver et flot resultat. Mal 2-3 brædder ad gangen fra top til bund. Se vores videoguide om maling af træværk.

Tjek tilstanden på din garage eller carport

Tjek om din garage eller carport har behov for at blive malet. Fx. kan du trykke et stykke malertape fast på træet, trække tapen af i et hurtigt ryk og tjekke, om der sidder løs maling på tapen. Se fler måder at tjekke træverket på her.

Har du brug for hjælp eller vejledning?

Har du spørgsmål til dit malerprojekt, er du altid velkommen i din lokale Flügger farver, hvor vi gerne vejleder dig.