Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Sådan maler du dit udendørs træværk

Du behøver ikke hyre en professionel til at male dine udendørs træfacader, når de trænger. Tværtimod kan du snildt klare opgaven selv – så længe du blot forbereder dig en smule, inden du går i gang. Vi guider dig her igennem et veludført stykke malerarbejde – trin for trin.

 

Du har konstateret, at dit udendørs træværk trænger til at blive frisket op og har rengjort din træfacade, garage, dit hegn eller udhæng grundigt, så det er klar til en gang maling – men hvad så nu?

Skal du købe dig fattig i udstyr eller måske endda betale en professionel maler, hvis du vil have et godt resultat? Nej, heldigvis ikke. Du kan sagtens male dit udendørs træværk på egen hånd.

Herunder kan du se vores videoguide, der klæder dig godt på til dit udendørs maleprojekt. Husk, at du også altid er velkommen til at henvende dig i din lokale Flügger farver, hvis du er i tvivl om, hvad du skal bruge, eller hvordan du skal gribe opgaven an.

Husk rengøringen og overvej grundmaling

Inden du maler dit udendørs træværk, skal du først huske at rengøre dit træværk grundigt, så du har et jævnt lærred. Ved at rengøre dit træværk sikrer du både, at dit slutresultat bliver pænere, og at efterfølgende behandlinger holder længere. Du kan finde vores videoguide til rengøring af træfacader her.

For at sikre at din facade holder sig bedst muligt, kan du indledningsvist male din tidligere behandlede facade med en “Under Coat”-mellemmaling.

Derudover bør du overveje, om du skal begynde med en omgang grundmaling. Det giver ekstra beskyttelse mod fugt og svamp og sikrer god vedhæftning til den efterfølgende behandling. Den er især velegnet til lyse træarter og tryk- og vakuumimprægneret træ. Er træværket ikke synderlig slidt, kan du fravælge grund- og mellemmaling og i stedet vælge en “Top Coat”.

Se vores store udvalg af træbeskyttelse

Sådan maler du dit udendørs træværk – skridt for skridt:

  1. Vælg en malerpensel med samme bredde som de brædder, du skal male. Det giver et mere jævnt og ensartet resultat.
  2. Sørg for at male ét stykke ad gangen også kaldet “vådt i vådt” – så undgår du overlapninger og sikrer ensartethed i malingen.
  3. Fordel malingen i ensartede lige træk – start gerne ovenfra og ned.
  4. Husk at male i samme retning som brædderne – i dette tilfælde i lodrette træk.
  5. Følg samme systematik fra start til slut.

Hav i baghovedet, at vejr og årstid har stor betydning for det endelige resultat. Læs derfor vores guide til, hvornår det er bedst at træbeskytte.

Husk, at du ikke kan benytte oliebaseret træbeskyttelse på træfacader, som tidligere er behandlet med vandbaseret træbeskyttelse. Omvendt kan du godt male med vandbaseret træbeskyttelse, selvom overfladen tidligere er behandlet med oliebaseret træbeskyttelse.