Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Giv møblerne nyt liv med en dråbe maling

Er spisebordet ved at være lidt slidt på overfladen? Trænger kommoden til en overhaling? Så er der håb forude endnu! I stedet for at smide de gamle møbler ud, bør du overveje at give dem en omgang maling. Med den rette maling ved hånden, kan du nemlig få møblerne til at se nye og flotte ud og i længden vil det også være billigere end at erstatte dem jævnligt.

Du bør dog altid tage nogle forholdsregler inden du giver dig i kast med at renovere et møbel. Tjek altid hvilket materiale møblet er lavet i, eksempelvis metal eller træ, og køb en maling der passer hertil. Hvis møblet er i træ og har været udsat for fugt, skal du tjekke for eventuel forrådnelse, da møblet i så tilfælde ikke er værd at male. Tjek altid møblet grundigt inden du køber maling.

Et hvilket som helst af vores Interior High Finish-produkter er perfekt til møbler, da de både kan anvendes til træ og metal og har en fin konsistens - alt du skal gøre er at vælge en glansgrad og farve, som passer til dine møbler.

 

Frisk møblerne op med en ny og smuk farve

At vælge den rigtige farve til et møbel kan nemt være et hovedbrud værdigt. En mørk farve kan have den fordel, at den skjuler brugsspor og støv bedre end en lysere nuance, hvorimod en lys farve vil give værelset en mere positiv og rummelig stemning. Den ideelle farve kommer selvfølgelig også an på dine omgivelsers farver, såsom indretningen og overfladerne.

Uanset om du vælger den ene eller den anden farve, så bør du have glansgraden in mente. Ønsker du en blank overflade på dit møbel, bør du anvende en maling med en glansgrad på over 50 - her er fordelen, at blanke overflader typisk er lettere at rengøre. Hvis du omvendt vil have en mat glansgrad (som er på mode i øjeblikket), bør du vælge en maling med en glansværdi på under 50.

Jeg vil male mit spisebord - hvordan gør jeg?

Helt forståeligt!

Der er nemlig få ting, som er mere trættende end et spisebord med en klistret og ødelagt overflade. Derfor kan det være en glimrende idé at genopfriske bordet i en ny og anderledes farve.

Vi anbefaler at du maler med en af vores Interior High Finish-malinger, som giver en slidstærk overflade til træ- og metalmøbler. Er spisebordet i træ og spisestolene i metal, kan du således slå to fluer med ét smæk.

  • Gør overfladen ren for snavs og skidt.
  • Slib spisebordet til med let sandpapir for at opnå en fin og jævn overflade.
  • Fjern slibestøv fra spisebordet.
  • Begynd med at påføre en primer på overfladen af dit bord. Dette vil hjælpe malingen til at hæfte bedre og give en mere jævn finish.
  • Påfør derefter interiørmalingen i lange, jævne strøg. Sørg for at arbejde i små sektioner, så at malingen ikke tørrer ud, før du har mulighed for at blande den.