Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Kom godt igang med din carport

Ønsker du at give carporten et friskt look med en ny farve? Så bør du læse med her. En flot carport kan nemlig være prikken over i’et, hvis du ønsker at din bil skal beskyttes af et smukt halvtag.

En omgang god maling, giver nemlig ikke blot en flot facade - det beskytter også dit træværk, så du uden bekymringer kan parkerer bilen under carporten. Hvis du sørger for at vedligeholde carporten jævnligt, vil levetiden også stige, således at du kan nyde godt af din carport i mange år. Jævnlig vedligeholdelse er også en økonomisk gevinst, eftersom det i længden er billigere at holde carporten pæn og ren med et lag maling i ny og næ, fremfor at bygge en ny, hvis den gamle bliver slidt ned.

 

Populære farver til carport og garage

En carport kan naturligvis males i mange, forskellige farver, men det kan være en klar æstetisk fordel, at male den i en matchende farve til omgivelserne - eventuelt huset. Hvis dit hus er malet i en hvid farve, kan du give carporten en lignende lys nuance, hvilket vil få de to separate bygninger til at flyde fint sammen.

Alternativt kan du vælge en anden farve, som står i dyb kontrast til huset, hvilket også kan give en pæn facade. Vælger du en mørk farve, er der ofte den fordel, at skidt og snavs fra naturen vil være svære at se, og eftersom carporten typisk er relativt blottet og dermed udsat for årstidernes prøvelser, er det værd at have med i overvejelserne.

Sådan maler du din carport

Herunder får du en quickguide, som du kan følge til punkt og prikke, for at opnå et så tilfredsstillende resultat som muligt. Inden du går i gang skal du først vælge en maling og en farve. Vi anbefaler Flügger 02 Wood Tex Grundmaling, som er en uforlignelig træbeskyttelse, der beskytter træet mod fugt, mug og skimmelvækst.

  • Brug en fugtmåler til at tjekke om der er fugt i træværket. Fugten må ikke overstige 15% +/- 3%.
  • Rengør træværket grundigt med Flügger Facade Clean.
  • Slib overfladerne til med sandpapir.
  • Er overfladen tidligere malet, er det en god idé at grunde med Flügger 02 Wood Tex Grundmaling. På den måde sikrer du dig et underlag, som suger slutmalingen bedre til sig.
  • Dæk følsomme overflader til med afdækningspap.
  • Mal 2-3 brædder ad gangen - gerne med en pensel, der har samme tykkelse som brædderne.