Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Kom godt igang med maling af døre

Gamle, trætte og slidte døre er bestemt ikke noget kønt syn. Netop alene af den årsag kan det være utroligt fristende at udskifte den gamle dør med en ny.

Men overvej det lige en ekstra gang før du beslutter dig for at investere i en helt ny dør.

For det første er døre, selvfølgelig afhængig af hvilken dørtype der er tale om, ikke helt billige. Og for det andet kan en dråbe maling gøre underværker for en dørs æstetiske udtryk.

Hvis du vælger at male dine døre og dørkarme, skal du bruge noget kvalitetsmaling, der egner sig specifikt til opgaven. Døre skal gerne have en robust og slidfast overflade eftersom de bruges dagligt, og derfor er særligt eksponeret for alskens slitage.

Hos Flügger kan du vælge mellem vores tre træ- og metalmalinger, Interior High Finish, Interior Strong Finish og Interior Easy Finish, som hver især fås i forskellige glansgrader.

High Finish og Easy Finish er acrylemaljer, mens Strong Finish er en PU(polyurethan)-forstærket emalje.

 

Giv døren nyt liv med din yndlingsfarve

I princippet er der ingen begrænsninger for hvilken farve, du kan male din dør i. Mange vælger den klassiske hvide dør, mens andre hellere vil prøve kræfter med en sort nuance.

Hvis du har en mere farvestrålende tilgang til dine døre, kan du passende prøve kræfter med en rød, gul eller grøn farve. Hvis du gerne vil have dit hjem til at skille sig ud i mængden, kan dørene være en fantastisk måde at skabe lidt blikfang på.

Alternativt kan du male dørene, således at de passer til det øvrige interiør. Med et ensfarvet look, kan du nemt demonstrere et stilbevidst look.

Hvis du derimod foretrækker en eksperimenterende leg med svulstige kontraster, kan du eventuelt male dørene i én nuance, og vælge en diametral modsætning til panelerne, dørkarmene eller vinduerne.

Sådan maler du dine døre

Hvis du pønser på at male dine døre, bør du læse med her. I stedet for at købe en ny dør og erstatte den med den gamle, kan du nemlig nøjes med at give en tiltrængt overfladebehandling.

Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du kan male dine døre og give dem nyt liv:

 • Dæk området til med afdækningspap.
 • Afmontér rosetter og dørhåndtag.
 • Rengør døren med Fluren 37 Grundrengøring og slib herefter døren til, så den kan suge malingen ordentlig til sig.
 • Fjern slibestøv - støvsug eventuelt overfladen, hvis der er meget skidt og snavs.
 • Brug Interior Velour Quick Malerrulle til at male dørene - både grunderen og slutmalingen.
 • Mal døren med en passende grunder - eventuelt Flügger Interior Fix Primer, som er en acryl mellemmaling, der sikrer optimal vedhæftning.
 • Mal kanterne og på siden af døren.
 • Lad grunderen tørre - herefter skal du mellemslibe døren og kanterne til.
 • Fjern slibestøvet fra mellemslibningen.
 • Nu er du klar til at male dørene med en passende maling - eventuelt en af Interior Finish-malingerne.

 

Skal man bruge pensel eller malerrulle til maling af døre?

Vi anbefaler at du anvender en 10 cm lang korthåret malerrulle, som Interior Velour Quick Malerrulle, til at male døre, dørkarme og dørpaneler. Samtidig bør du ikke spare på malingen, men altid sørge for nok maling på malerrullen. Blot malingen flyder godt sammen på døren. Så opnår du den mest ensarterede overflade og du kan dermed undgå striber på døren. Du kan evt. anvende en oval- eller præcisionspensel til kanter på døren eller dørkarmen.

 

Vi ønsker god arbejdslyst!