Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Skal du male dit køkken?

Pønser du på at male køkkenet? Måske har du allerede udtænkt en større istandsætning? Uanset omfanget af dit projekt har vi et produkt, der kan hjælpe dig sikkert i mål med et tilfredsstillende resultat.

Køkkenet er en essentiel del af hjemmet og et helt centralt rum, som man bruger meget af sin tid i. Derfor er det vigtigt, at omgivelserne er så optimale og behagelige som muligt - og her spiller farver en større rolle end man umiddelbart skulle tro.

Blandt andet bør du overveje, om du ønsker et ensfarvet køkken, om du vil eksperimentere med kontrastfulde nuancer og om køkkenet skal være lyst eller mørkt?

I sidste ende afhænger den rette farve i høj grad af dine personlige præferencer, og hvordan du ser mulighederne for at farvernes æstetik kan løfte dine omgivelser.

Hvilken maling anbefaler vi?

Maling til køkkenet skal først og fremmest have en række væsentlige funktioner: den skal være let vaskbar, altså nem at rengøre, eftersom der med garanti vil komme pletter, fedt, stegeos og lignende på køkkenets forskellige overflader. Malingen skal også være slidstærk og robust, da der ofte er meget trafik i- og omkring køkkenet  En maling med en lav glansværdi kan være en fornuftig idé, da den danner en robust overflade.

En malings glans bestemmes ud fra en skala fra 0-100, hvor 0 er ultramat og 100 er helblankt.

Hos Flügger har vi maling, der egner sig til samtlige overflader i køkkenet. Skal du male køkkenlåger anbefaler vi, at du grunder med Interior Fix Primer og derefter maler over med Interior Strong Finish. Til væg og loft anbefaler vi en af vores Perform- eller Dekso-malinger. Du finder et overblik over dem her.

Selvom området bag køkkenvasken unægteligt vil være genstand for en del vand og dråber, så er det ikke strengt nødvendigt at male området med vådrumsmaling. Men hvis området i dit køkken er særligt eksponeret, kan du sagtens male med Dekso 20 H20.

Min tid er knap - jeg nøjes med at male mine køkkenlåger

Intet problem!

Hvis det blot er dine køkkenlåger, der er lidt slidte, er det måske på tide at give dem en makeover. Maling af køkkenlåger er nemlig en fantastisk måde at friske køkkenets udseende op på.

Herunder får du en quickguide, som hurtigt vil sætte fut under dit projekt:

  • Inden du går i gang med at male, skal du sikre dig, at dine låger er rene og fri for fedt og snavs. Rengør samtlige overflader grundigt med Flurens 37 og en slibesvamp. Tør efter med vand og en microfiberklud.
  • Slib herefter lågerne med sandpapir indtil de er matte - dette vil sikre bedre vedhæftning senere.
  • Nu kan du påføre en grunder - Interior Fix Primer er et glimrende valg til grunding af køkkenlåger, hvis der er tale om glatte eller ikke tidligere malede overflader.
  • Når primeren er tør, kan du påføre malingen ad to omgange. Interior Strong Finish er et godt valg til maling af køkkenlåger. Brug en malerrulle til de store overflader og en pensel til kanterne.