Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Trænger gavlen til en kærlig hånd? Så læs med her!

Hvis gavlen efterhånden fortjener at få lidt opmærksomhed, så kan det være at du skal give træværket en omgang træbeskyttelse. Gavlen er nemlig en meget udsat del af huset, som imidlertid kan være vældig flot, hvis den behandles jævnligt.

Udendørs træværk skal helst kunne modstå lidt af hvert for ikke at bukke under for de vejr- og klimamæssige prøvelser. For at undgå irriterende gener såsom skimmel, smuds, fedt og alger bør du derfor male med en træbeskyttelse, der både kan stå imod dem og samtidig give dit træværk en smuk overflade.

Vi er eksperter i træbeskyttelse, og derfor har vi også et bredt udvalg som du kan finde her.

 

Find den rigtige farve til din gavl

En smuk og velmalet gavl kan være med til at give dit hus den sidste prik over i’et. Men det kræver selvfølgelig at du vælger en farve, der passer til omgivelserne og huset. Nogen vælger at forsøge sig med flotte kontraster, således at gavlen giver et friskt modspil til husets facade, mens andre foretrækker et overvejende ens look.

Der er ikke nogen endegyldige svar, men det kan være en god idé at tage udgangspunkt i en af dine yndlingsfarver. En anden idé kan være at tage en spadseretur i nabolaget for at samle inspiration fra naboernes gavle.

Du finder vores store udvalg af forskellige farver under vores forskellige produkter, hvor du blot skal trykke på ‘vælg farve’.

Noget du bør være obs på inden du vælger farve er om dit hus er en del af et bevaringsværdigt område. Her kan der nemlig være lokale aftaler, der gør at farverne er bestemt på forhånd. Derfor bør du altid undersøge krav til nuancer og farvekoder inden du vælger farve.

Sådan maler du gavlen med træbeskyttelse

Som med alt andet udendørs træværk, er det særdeles vigtigt at vedligeholde træet eftersom regn, slud, vind og sne kan være hårde prøvelser for træ, som er placeret et udsat sted. Det er også vigtigt at du vælger at male en dag, hvor det har været tørt i længere tid og hvor vejrudsigten lover sol de kommende dage.

Læs vores guide til maling af gavlen herunder:

 • Sørg for at træet er tørt og brug eventuelt en fugtmåler til at tjekke indholdet af fugt i træet.
 • Rengør grundigt træets overflade med grundrens (Fluren 37).
 • Slib underlaget med sandpapir og fjern alger, smuds, fedt og løs maling.
 • Vælg en malerpensel, der har samme bredde som de brædder, du skal male. Dette vil give et flottere og mere strømlinet slutresultat.
 • Sørg for at male “vådt i vådt” – så undgår du overlapninger og får et mere ensartet look.
 • Påfør en grundmaling, hvis træet er ubehandlet, for at sikre en bedre vedhæftning og beskytte underlaget mod alger og lignende. Hvis træet er  forbehandlet kan du springe dette trin over.
 • Når grundmalingen er færdigtørret, kan du vælge en træbeskyttelse.
 • Fordel malingen i ens og lige træk – start ovenfra og arbejd dig ned ad.
 • Husk at male i samme retning som brædderne – i dette tilfælde i lodrette træk.
 • Følg samme teknik fra start til slut.