Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Skal du male din kælder?

Måske er kælderen i dit hjem tiltænkt en rolle som opbevaringsrum? Du har måske allerede en plan om at forvandle det til et state-of-the-art træningslokale? Eller også foretrækker du, at give din vinsamling et tempereret sted at hvile?

Der er ikke mangel på muligheder, men én ting er sikkert: hvis omgivelserne i kælderen kke er optimale, får du ikke meget glæde af de ekstra kvadratmeter.

Når du går i gang med at istandsætte kælderen, bør du derfor have nogle farver in mente, som du synes er pæne. Måske skal loftet og væggene have en anderledes farve end gulvet for at skabe nogle lækre kontraster? Eller måske foretrækker du et ensartet look?

I sidste ende, er det vigtigste, at du vælger nogle farver, som passer til din smag.

Maling til gulv og vægge i kælderen

Kælderen kan være en vanskelig størrelse at male. Det skyldes blandt andet at der kan være malet med forskellige malinger, som kan kræve en særlig type overfladebehandling. Derfor bør du altid tjekke, hvilken type maling, væggene er tidligere behandlet med inden du køber produkter og går i gang med dit projekt,

Er du i tvivl kan du altid kontakte Flüggers kundeserivice på 70 707 708 eller på mail onlinekunde@flugger.com, hvor vores kompetente medarbejdere sidder klar til at rådgive og guide dig i mål med de helt rigtige produkter til kælderen.

Gulvet i kælderen er en kompleks størrelse. Det nytter ikke noget at gulvet i kælderen er grimt og flosset - især ikke hvis man rent faktisk ønsker at nyde de ekstra kvadratmeter, som er en del af matriklen.

Til maling af gulv anbefaler vi vores hurtigtørrende PU-gulvmaling, hvis der forekommer let trafik og brugsbetinget slid. Den tåler rengøring med vand, universal rengøringsmiddel og gulvskrubbe.

Hvis du vil sikre dig et slidstærkt og holdbart kældergulv, bør du male med en epoxymaling. Vi anbefaler Epoxy Gulvmaling 2K, som er modstandsdygtig over for flere typer slitage, eksempelvis let trafik, kemikaliepåvirkning og nogen tilsmudsning. Denne tåler kraftig rengøring med maskine.

Epoxy Gulvmaling 2K er en 2-komponents epoxymaling, der består af en base og en hærder - også kendt som henholdsvis A- og B-komponenterne. Når disse to komponenter blandes og påføres kældergulvet, får du en utrolig slidfast overflade, der kan modstå det meste.

Sådan maler du dine kældervægge

Noget man hurtigt lægger mærke til i en kælder, er væggenes stand. Er de slidte vil det sende et negativt signal om misligholdelse og slitage.

Men med en god maling, kan du heldigvis give de gamle kældervægge nyt liv. De fleste bruger silikatmaling, mens andre vælger at anvende en kalkmaling.

I nedenstående quickguide gennemgår vi, hvordan du maler dine kældervægge med Flügger Archaia kompositionsmaling:

  • Afdæk møbler, stikkontakter og udsatte overflader.
  • Rengør væggen grundigt med Flügger Grundrens og vask efter med rent vand - støvsug eventuelt væggene og fjern støv og fnuller.
  • Tjek overfladen for huller, revner og sprækker. Benyt en spartelmasse til at udfylde dem og slib til med sandpapir - hvis overfladen er intakt og fri for huller, kan du springe dette trin over.
  • Hæld malingen op i en malerspand og påfør første lag.
  • Påfør andet lag og efterfølgende malingen tørre - overvej eventuelt til sidst om væggene skal have det allersidste malerstrøg.