• ...

Maling til gulv og vægge i kælderen

Kælderen kan være en vanskelig størrelse at male. Det skyldes blandt andet at der kan være malet med forskellige malinger, som kan kræve en særlig type overfladebehandling. Derfor bør du altid tjekke, hvilken type maling, væggene er tidligere behandlet med inden du køber produkter og går i gang med dit projekt,

Er du i tvivl kan du altid kontakte Flüggers kundeserivice på 70 707 708 eller på mail onlinekunde@flugger.com, hvor vores kompetente medarbejdere sidder klar til at rådgive og guide dig i mål med de helt rigtige produkter til kælderen.

Til vægge og loft i kælderen anbefaler vi Archaia Kompositionsmaling, som giver en heldækkende overflade med et klassisk udtryk.

Gulvet i kælderen er en noget anden størrelse. Det nytter trods alt ikke noget at gulvet i kælderen er grimt og flosset - især ikke hvis man rent faktisk ønsker at nyde de ekstra kvadratmeter, som er en del af matriklen.

Hvis du vil sikre dig et slidstærkt og holdbart kældergulv, bør du male med en epoxymaling. Vi anbefaler Epoxy Gulvmaling 2K, som er modstandsdygtig over for flere typer slitage, eksempelvis let trafik, kemikaliepåvirkning og nogen tilsmudsning.

Epoxy Gulvmaling 2K er en 2-komponents epoxymaling, der består af en base og en hærder - også kendt som henholdsvis A- og B-komponenterne. Når disse to komponenter blandes og påføres kældergulvet, får du en utrolig slidfast overflade, der kan modstå det meste.

Sådan maler du dine kældervægge

Noget man hurtigt lægger mærke til i en kælder, er væggenes stand. Er de slidte vil det sende et negativt signal om misligholdelse og slitage.

Men med en god maling, kan du heldigvis give de gamle kældervægge nyt liv. De fleste bruger silikatmaling, mens andre vælger at anvende en kalkmaling.

I nedenstående quickguide gennemgår vi, hvordan du maler dine kældervægge med Flügger Archaia kompositionsmaling:

  • Afdæk møbler, stikkontakter og udsatte overflader.
  • Rengør væggen grundigt med Flügger Grundrens og vask efter med rent vand - støvsug eventuelt væggene og fjern støv og fnuller.
  • Tjek overfladen for huller, revner og sprækker. Benyt en spartelmasse til at udfylde dem og slib til med sandpapir - hvis overfladen er intakt og fri for huller, kan du springe dette trin over.
  • Hæld malingen op i en malerspand og påfør første lag.
  • Påfør andet lag og efterfølgende malingen tørre - overvej eventuelt til sidst om væggene skal have det allersidste malerstrøg.