Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Beskyt dit udendørs træværk med en kvalitetsmaling

Et udhæng - eksempelvis et halvtag - kan være et flot og vigtigt supplement til dit hus. Måske sidder halvtaget strategisk ved din hoveddør, så du undgår at blive sjaskvåd under et uvejr, når du fumler efter hovednøglen. Eller måske har det til formål at beskytte den udendørs trappe, så overfladen ikke bliver alt for glat og farlig.

Uanset formålet, så får du meget mere ud af dit udhæng, hvis du vælger at beskytte træværket med en god maling. Et udhæng beskytter også ydervæggene og vinduerne, men for at virke optimalt, er det vigtigt at give udhænget de bedste forudsætninger med en god træbeskyttelse.

Vi har et væld af gode træbeskyttelser, som du finder her. Mange af vores træbeskyttelser hæmmer mug- og skimmelvækst på overflader og er langtidsholdbare, og det er vigtige egenskaber, når det angår udendørs træværk.

Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du kan give dit udhæng de bedste vilkår.

 

Hvilken farve bør du vælge til dit udhæng?

Der er masser af forskellige farver, at vælge imellem når du skal vælge en træbeskyttelse til udhænget. Mange vælger en farve, der matcher husets facade, om end en god kontrastfarve også kan give et smukt eksteriør.

Der er ikke noget facit når det kommer til farvevalg, eftersom alle har forskellige præferencer og unikke smage. Derfor bør du vælge en farve, som du er helt igennem tilfreds med og måske samtidig lade dig inspirere af nabokvarterets farver.

Vores træbeskyttelser findes i mange farver, og alt du skal gøre er at trykke på farvevælgeren under produktsiden, hvorefter du vil have et enormt udvalg af forskellige farver.

Én ting, som du bør være obs på inden du vælger farve er om dit hus er en del af et bevaringsværdigt område. Her kan der nemlig være lokale aftaler, der gør at farverne er bestemt på forhånd. Derfor bør du altid undersøge krav til nuancer og farvekoder inden du vælger farve.

Sådan maler du dit udhæng

Herunder får du en quickguide til, hvordan du bedst muligt maler dit udhæng. Husk at en grundig forberedelse som oftest er lig med et bedre resultat.

  • Sørg for at træet er tørt. Brug eventuelt en fugtmåler for at tjekke træets fugtværdi, og sørg for at vælge en dag, hvor det ikke har regnet i nogle dage.
  • Rengør grundigt træets overflade med grundrens - vi anbefaler Facade Clean.
  • Slib underlaget med sandpapir og fjern i samme ombæring alger, smuds, fedt og løs/gammel maling.
  • Vælg en grundmaling, hvis træet er ubehandlet, for at sikre bedre vedhæftning og beskytte underlaget mod alger og skimmel. Er træet forbehandlet kan du springe dette trin over.
  • Når grundmalingen er færdigtørret, skal du vælge en træbeskyttelse. Brug en bred pensel, som passer til bræddernes tykkelse og påfør malingen med træets åreretning.