Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Giv fodpanelerne et løft med en egnet maling

Fodpaneler og gerigter er vigtige og synlige dele af en døråbning, og derfor kan det være en god idé at vedligeholde dem, så de fremstår smukke og velholdte. Det kan være et irriterende syn, hvis døren er flot og velmalet, mens fodpanelet og gerigten er gammelt og slidt.

Men hvilken maling skal du så bruge til gerigter og fodpaneler? Du skal ikke vælge den samme maling som du bruger til vægge og lofter, da fodpaneler og gerigter oftest er af træ. Derfor skal du bruge en indendørs træmaling.


Her hos Flügger anbefaler vi enten en af vores Interior Easy Finish- eller Interior High Finish-malinger. Begge type malinger er perfekt til indendørs træværk, tåler almindelig rengøring og har fremragende dækkeevne. Du skal blot vælge glansgrad og farve, og så har du en maling, der kan hjælpe dine fodpaneler og gerigter med at holde i en lang årrække.

 

Shine gerigten op med en frisk og iøjnefaldende farve

Når du skal male din gerigt eller dit fodpanel, kan du passende overveje at gøre det i en farve, der giver din boligs øvrige farver lidt modspil. Kontrastfarver er utrolig smukke i hjemmet, og kan give din indretning lidt ekstra dybde og dynamik.

Gerigten kan også males i samme farve som væggen, med det formål, at dør og væg smelter bedre sammen, men hvis du skal male forskellige overflader i den samme farve, så sørg for at bruge en maling, der er specielt egnet til formålet. Vægmaling til vægge, loftmaling til lofter osv.

Er fodpanelerne ved at være slidte? Sådan maler du dem

Hvis dine fodpaneler ser lidt slidte ud, er det måske på tide at give dem et nyt lag maling. Husk at en god og grundig forberedelse altid er lig med et smukt slutresultat.

  • Afdæk lister, stikkontakter og gulv for at undgå unødvendige malerpletter.
  • Fjern eventuel gammel maling eller lak fra dine fodpaneler.
  • Slib fodpanelerne ned for at skabe en glat overflade, der kan suge malingen til sig.
  • Påfør en primer på dine fodpaneler.
  • Mal dine fodpaneler med en pensel, der passer til fodpanelernes tykkelse. På den måde bliver resultatet mere ensartet og nydeligt.