Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Skal du male din garage?

Garagen er ofte det rum i hjemmet, der udsættes for mest slitage - af alt fra oliepletter til kraftige ridser. Det er selvfølgelig hovedsageligt garagegulvet, der er mest udsat for denne type slid, men også væggene, loftet - ja, faktisk det hele - skal vedligeholdes jævnligt, hvis du vil kunne vise en flot garage frem til dine gæster.

Der findes mange måder, hvorpå du kan friske garagen op på. Måske er det garageporten, der trænger til en omgang frisk maling? Eller måske vil du male væggene i en ny og anderledes farve?

Farver kan hjælpe din garage med at skille sig ud i mængden og fremstå som en flot og integreret del af huset.

En garageport i en nydelig lys farve eller en sort nuance, er en sikker vinder hos mange. En grå nuance kan også være en skøn tilføjelse til porten - eller måske foretrækker du en mere flamboyant tilgang med en rød eller grøn farve.

Et godt råd til den udvendige maling af facaden, er at se garagen i overenstemmelse til husets farve - et matchende look er nemlig altid en fryd for øjet.

De indvendige overflader såsom væggene, gulvet og loftet kan eventuelt males i en lys farve, hvis du vil undgå at garagen bliver for mørk.

Hvilken maling anbefaler vi?

Hvis du vil genopfriske din garageport i træ med en dråbe maling, anbefaler vi at du bruger en trægrunder, eventuelt Flügger 02 Wood Tex Grundmaling, som både hæmmer mug- og skimmelvækst og er langtidsholdbar. Før brug skal underlaget afvaskes og løstsiddende materiale fjernes.

Til sidst færdigbehandler du med en god træbeskyttelse. Her er 05 Wood Tex udeakryl et godt valg, da den hæmmer mug- og skimmelvækst, er diffusionsåben og giver din garageport maksimal beskyttelse mod årstidernes vejrmæssige prøvelser.

Er det væggene eller loftet i garagen, der trænger til en pæn overfladebehandling, så brug en maling, der er robust og vaskbar - eventuelt Dekso Ultramat 1 eller Dekso 20 H2O hvor der er øget slid og tilsmudsning. Hvis væggene er nye bør du først grunde med Flügger Forankringsgrunder.

Vi anbefaler ikke at du maler gulvene i garagen, da maling hurtig vil afskalle, der hvor bilerne holder parkeret.

Jeg ønsker et ekstra slidstærkt garagegulv - kan jeg bruge epoxymaling?

Ja, det er en vældig god idé, hvis gulvet skal være slidfast og robust!

Epoxymaling er et perfekt middel til områder, hvor der er masser af trafik og risiko for slemme brugsspor - hvilket typisk er kendetegnende for en garage. Derfor vil epoxymaling være en optimal løsning til garagegulvet.

Det er dog altid en god idé at søge rådgivning hos vores kundeservice inden du giver dig i kast med epoxy - især hvis det er første gang du benytter et epoxyprodukt. Du kan kontakte Flügger på 70 707 708 og onlinekunde@flugger.com.

Hvis du skal male med epoxymaling, er der desuden en række ting, som du bør anskaffe dig foruden malingen:

 • Beskyttelsesbriller
 • Handsker
 • Støvmaske.
 • Facadepensel
 • Korthåret malerulle med forlængerskaft
 • Malerbakke

Vi anbefaler Epoxy Gulvmaling 2K fra Flügger, som er en glimrende epoxymaling, der er modstandsdygtig overfor kemikalier. Det er en epoxymaling, som består af to komponenter, en A- og B-komponent, eller en base (A) og en hærder (B), der skal mixes sammen inden påføring.

Herunder får du en quickguide til at istandsætte garagegulvet med epoxymaling:

 • Rengør gulvet grundigt med Fluren 37 for fedt, olie og snavs - dette er meget vigtigt, da epoxymalingen ikke vil hæfte ordentligt, hvis underlaget ikke er rengjort.
 • Giv underlaget en let slibning.
 • Bland A og B-komponenterne sammen med et piskeris - sæt det eventuelt fast på en boremaskine og bland ved lav hastighed.
 • Nu kan du påføre første lag epoxymaling. Brugstiden for Epoxy Gulvmaling 2K er 2 timer.
 • Beskær kanter og hjørner med en facadepensel, og fordel efterfølgende epoxymalingen med en korthåret malerulle.
 • Lad første lag hvilke og hærde. Andet lag epoxymaling påføres indenfor 24 timer.
 • Lad andet lag hvile i et par dage inden du tager gulvet i brug - gulvet er typisk gennemhærdet efter en uge.