Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Polyurethan, epoxy eller acryl - hvilken maling bør du vælge til dit gulv?

Der er ikke mangel på muligheder når du skal vælge en maling til dit gulv. Spørgsmålet er så bare: hvilken? Det kommer imidlertid an på hvad dine krav er til malingen.

Er det beton- eller trægulvet i stuen eller soveværelset, som skal have en overhaling, vil det formentlig være nok at male det med en vandbaseret acrylmaling. Her anbefaler vi Flügger Floor Paint Acrylic, som er egnet til lokaler og gulve uden særlige funktionelle krav, men som samtidig giver en slidfast overflade. Malingen tåler også almindelig rengøring, så du kan sagtens vride gulvmoppen op, når det er tid til forårsrengøringen.

Er det derimod køkkengulvet eller lignende, som har brug for en genopfriskning, bør du anvende vores vandbaseret PU(polyurethan)-maling, Flügger Floor Paint PU. Denne maling danner en ekstra robust overflade, er hurtigtørrende og tåler tilsmudsning og rengøring. Den ekstra stærke overflade gør den ideel til gulve, hvor der er en markant trafik, eksempelvis et køkkengulv.

Hvis du derimod skal bruge en gulvbelægning, der kan modstå meget slitage, eksempelvis i en kælder, et værksted eller en garage, bør du overveje at male med epoxymaling. Epoxymaling, eksempelvis Flügger Floor Paint Epoxy, har også den fordel, at det indeholder et meget stærkt bindemiddel, der gør, at overfladens slidstyrke bliver meget høj. Flügger Floor Paint Epoxy er desuden kemikaliebestandig, så den er ideel hvor olie og lignende substanser nemt kan finde vej ned på gulvet.

 

Giv gulvet nyt liv med en smuk farve

Hvis du benytter en epoxymaling, er der typisk ikke det store udvalg i farver. Til gengæld er belægningen særdeles effektiv og robust, og du vil ikke fortryde valget af epoxymaling, hvis du anvender den på garage- eller værkstedsgulvet.

Omvendt har du flere farverige muligheder, hvis dit valg falder på en PU-maling eller en acrylmaling, altså enten Flügger Floor Paint PU eller Flügger Floor Paint Acrylic.

Med en af disse malinger kan du nemt gå på opdagelse i vores store udvalg af forskellige farver, og vælge en nuance, der passer til lige netop dit personlige udtryk og stil. Skal du eksempelvis male et stuegulv, kan en lys farve virkelig gøre underværker for stemningen i hjemmet.

Sådan blander du epoxymaling (A-base og B-hærder):

 • Epoxymaling er et system, der består af to komponenter, så du skal mixe dem sammen, før du bruger det.
 • Begynd med at omrøre A-basen grundigt med boremaskine og farveblander.
 • Herefter tilsættes B-hærderen langsomt, mens du fortsætter med at omrøre.
 • Fortsæt omrøringen, indtil de to dele er blandet helt sammen.
 • Når systemet er blandet, skal malingen påføres inden for en vis tidsramme, ellers vil den begynde at hærde pga. tørringstiden.
 • Epoxymalingen kan påføres med en pensel eller en malerrulle.

 

Sådan maler du med epoxymaling:

 • Sørg altid for at overfladen er rengjort og fri for skidt og snavs inden du påfører epoxymalingen.
 • Epoxymaling kan påføres med en pensel eller rulle.
 • Hvis du bruger en pensel, skal du starte med at male kanterne og derefter arbejde dig ind mod midten.
 • Bruger du en rulle kan du starte på et vilkårligt sted på overfladen. Brug eventuelt et forlængerskaft, så du slipper for en unødvendig rygskade.
 • Epoxymaling tager normalt i omegnen af 24 timer at tørre.
 • Herefter er gulvet klar til brug.

 

Det skal du bruge til at male med epoxymaling