Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

En flot trappe fortjener den bedste maling på markedet

En trappe er en vigtig og iøjnefaldende del af boligen. Den optager meget plads og mange kvadratmeter og er helt naturlig udsat for en del slitage og trafik gennem årene. Derfor bør du også forkæle den med en maling, som både er slidstærk og langtidsholdbar.

En god og solid gulvmaling er en ideel løsning til en trappe, da den betrædes hyppigt i hverdagen med travle skridt, og med Flügger Floor Paint Acrylic kan du give trappetrinene alletiders mulighed for at holde i mange år. Denne maling er nemlig modstandsdygtig overfor slid og tilsmudsning, samtidig med at den tåler rengøring, så du kan holde trinene rene for støv og snavs.

Til de områder, hvor der ikke er direkte slitage, kan du benytte en af vores Interior High Finish-malinger - de fås i forskellige glansgrader og farver, så du kan frit tilpasse den, således at den passer til eller kontrasterer trappetrinene.

 

Giv trappen et unikt særpræg med en smuk farve

Lad os være helt ærlige.

En trappe kan være et kedeligt syn, hvis den ikke vedligeholdes. Derfor er det først og fremmest en god idé at vælge en maling, der sikrer at din trappe holder i mange år. Og hvis du virkelig ønsker at give din trappe et særpræg, bør du vælge nogle farver, som får den til at skille sig ud.

Et populært eksempel hertil kunne være at male trappetrinene i én farve, og de øvrige overflader i en anden farve, således at du giver trappen en dynamisk og levende overflade. Kontraster er selvfølgelig altid flotte - men på en trappe kan de gøre noget helt særligt.

Hvis du har en farve som går igen i boligen, kan det også være et smukt syn at matche trappen i den samme farve.

Maling af trappen - sådan gør du

Herunder gennemgår vi hvordan du maler en trætrappe. Vi anbefaler at du benytter Flügger Floor Paint Acrylic til trappetrinene og Interior High Finish til de øvrige overflader.

 • Dæk nærliggende overflader af med afdækningspap. Når du maler en trappe, vil du unægteligt komme til at spilde en del maling grundet de mange kroge og snørklede vinkler, så hav dette in mente inden du går i gang med projektet.
 • Vask trappen grundigt med grundrens. Vi anbefaler Fluren 37, som kan give dig en optimal overflade, hvor malingen let kan binde.
 • Fjern gamle malerrester og slib derefter overfladerne med sandpapir. Husk at fjerne slibestøv med en microfiberklud bagefter.
 • Hvis trappen er ny, bør du først grunde malingen med en grunder.
 • Er der knaster på trappen, bør du bruge en spærregrunder, så du undgår at knasterne viser sig senere.
 • Hvis der er større huller og ujævnheder, bør du bruge en spartelmasse. Husk at spartelmassen skal tørre helt og slibes til inden du maler.
 • Mal de små lister og kanter først med en pensel.
 • Herefter kan du male de store overflader med en malerrulle.
 • Trappetrinene males til sidst 2-3 gange med ca. 8 timer mellem hvert lag.
 • Ca. 24 timer efter sidste lag er påført kan trappen anvendes. NB: undgå for stor belastning i løbet af de første par uger.