Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Giv væggene nyt liv med en smuk og modig farve

Overvejer du på at give væggene nyt liv med en frisk og vovet farve? Trænger dine hjemlige rammer til noget nyt og anderledes? Måske skal du bare have genopfrisket din foretrukne farve på væggen med en god vægmaling? Uanset hvordan man vender og drejer det, så er væggene i et rum et helt centralt og naturligt blikfang, som gerne skal danne en behagelig og smuk baggrund til indretningen. Derfor er det særdeles vigtigt, at man vælger en maling, der både kan modstå slitage, er modtagelig overfor rengøring og som kan holde i mange år.

Herunder fremhæver vi nogle produkter, som er ideelle, hvis du skal give dine vægge en frisk overfladebehandling. Vores mest populære produkter til vægge er Dekso eller Flutex Pro, som fås i forskellige glansgrader, alt efter hvor meget genskin og lys du ønsker i dit rum. Samtlige produkter indenfor de to mærker tåler rengøring, så du kan sagtens vedligeholde overfladerne jævnligt.

Vær altid opmærksom på, hvilken type overflade du arbejder med, da eksempelvis trævægge og vægge i vådrum kan have særlige behov.

 

Prøv en flot og anderledes farve til væggene

Når du skal vælge en farve til dine indendørs vægge, er der nogle ting du bør overveje, eksempelvis hvilket rum der skal males? Hvis du skal male soveværelsets vægge, bør du bruge en maling i en mat glansgrad, så du slipper for irriterende genskin, og måske endda vælge en mørk nuance, så du kan skabe en dyb og hyggelig stemning. Mørke farver er nemlig mest behagelige at sove i.

Du bør også vælge en farve, som afspejler din personlige stil. Måske vil du lege med kontraster og give loftet én farve og væggene en anden. Hvis du har en farve, som går igen i dine møbler og indretning, kan du også vælge at matche denne farve på væggene.

I sidste ende er det vigtigste at du vælger en farve, som du er komfortabel med og som giver dit rum en rar og behagelig atmosfære, som du kan slappe af i.

Sådan maler du væggene i et vådrum

Når du skal male væggene i et vådrum, altså typisk et badeværelse, er det vigtigt, at du vælger en vådrumsmaling, som kan gardere rummet mod fugt og skimmelsvamp. Eftersom der typisk er meget vand og ikke alle vådrum har mulighed for direkte udluftning, er det særdeles vigtigt at vælge en god vådrumsmaling.

Vi anbefaler Flügger Dekso 20 H2O, der tåler rengøring med vand og sæbe.

Herunder får du en guide til, hvordan du maler væggene i et vådrum med vådrumsmaling:

  • Det er vigtigt at sikre, at væggene er rene og fri for fedt og snavs, inden de males. Ellers vil malingen ikke hæfte ordentligt og kan efterfølgende flage af.
  • Rengør først væggene. Her kan du bruge et mildt rengøringsmiddel og vand. Sørg for at skylle eventuelle sæberester af bagefter.
  • Når væggene er rene, kan du begynde at male. Det er bedst at bruge en pensel eller en rulle, der er specielt designet til maling af vådrum.
  • Maling til vådrum påføres normalt i to lag. Det første lag skal være tyndt og jævnt. Det andet lag kan være lidt tykkere.

 

OBS! Vi fraråder at du maler fliser og klinker på vægge i vådrum