Tapetklæber

Her på siden finder du vores sortiment af tapetklæbere. Når du skal tapetsere en væg er det altid en fordel, at vælge en god og kvalitetsbevidst tapetklæber, der passer til opgaven. Med den rette tapetklæber stiger garantien for at tapetet bliver siddende i lang tid efter du har sat det fast på væggen. Læs mere om tapetklæber her.
Produkttype
Produkttype
Overflade
Overflade

Hvad er tapetklæber?

Tapetklæber er færdigblandet tapetklister, der anvendes til opsætning af en række forskellige vægbeklædninger. Du bruger tapetklæber når du skal tapetsere dine vægge med eksempelvis savsmuldstapet, vinyltapet, papirtapet og non-woven tapet.

Når du skal opsætte savsmuldstapet, vinyltapet og papirtapet, skal du typisk påføre tapetklæberen på bagsiden af disse tapettyper.

Arbejder du med tapeter i non-woven kvalitet, skal du påføre tapetklæberen direkte på væggen. Dette skyldes at non-woven tapet har et lag filt på bagsiden, så du slipper for at smøre det direkte på tapetet.

Brug vådrumsklæber på områder med fugt

En vådrumsklæber er en fugtstabil klæber, som du bruger til vægge, der er placeret i områder, hvor der er risiko for fugt i varierende grad. En vådrumsklæber kan anvendes på en masse forskellige overflader, herunder beton, puds og gips.

Som en ekstra bonus kan du både anvende en vådrumsklæber til opsætning af væv, filt og tapet, hvis overfladen er i direkte kontakt med vand.

En vådrumsklæber er altså ideel sammen med en vægbeklædning, der er placeret på badeværelsesvæggen og eventuelt tæt på en bruseniche, da vådrumsklæberen i så tilfælde vil hjælpe tapetet med at stå imod direkte kontakt med vandsprøjt.

Sådan anvender du tapetklæber

En grundig forberedelse af væggen før du anvender tapetklæber og vægbeklædning, er altid at foretrække, da det i sidste ende har enorm betydning for slutresultatet.

Derfor har vi lavet en let og overskuelig guide til anvendelse af tapetklæber herunder, som du med fordel kan følge fra start til slut:

  • Fjern gammelt og overskydende tapet eller malerrester.
  • Fjern eventuelt snavs, fedt og nikotin ved hjælp af omhyggelig rengøring - evt. med grundrens og nikotinrens.
  • Slib eventuelle ujævnheder ned.
  • Spartel potentielle ujævnheder, huller og revner og slib efter med sandpapir.
  • Påfør et lag tapetklæber på bagsiden af tapetet (hvis du bruger non-woven skal du påføre tapetklæberen direkte på væggen)
  • Påfør en bane tapet på toppen af væggen med tapetklæber, og brug herefter en tapetbørste til at børste tapeten fast fra top til bund. Hvis der opstår loftbobler, kan du udglatte dem med tapetbørsten.
  • Fortsæt opsætningen ved at placere banerne helt tæt på hinanden. Undgå overlap.
  • Fjern eventuelt overskydende tapetklæber med en klud.
  • Når tapetbanen er rettet til, kan du skære det overskydende fra med en hobbykniv.