Vælg miljømærket maling

Når du vælger produkter, der er miljømærket med Svanen og/eller EU-Blomsten, er du sikker på, at de lever op til skrappe miljø- og kemikaliekrav. Læs om de mange fordele ved miljømærket maling her.

Når du begynder et malerprojekt i hjemmet, bruger du ofte store mængder maling, spartelmasse m.m. Altså produkter med kemikalier, som ikke altid er hverken miljø- eller sundhedsvenlige. 

Hvorfor vælge maling med Svanen eller EU-Blomsten?

Det kan ifølge Kriteriechef Lisbeth Engel Hansen fra Miljømærkning Danmark være en god idé at holde øje med miljømærkerne Svanen og EU-Blomsten, næste gang du handler maling:

"Selv om der er tale om produkter, der næsten er usynlige for os, kan det være en god idé at vælge med omtanke. Produkterne kan nemlig påvirke indeklimaet i lang tid efter brug", siger Lisbeth Engel Hansen.

Begrænsning af skadelige stoffer

Svanemærket og EU-Blomsten har fokus på at begrænse indholdet af miljø- og sundhedsskadelige kemikalier.

"Maling indeholder kemikalier, som ikke altid er lige miljø- og sundhedsvenlige – hverken for miljøet, for den, der arbejder med det, eller for den familie, som skal bo i boligen bagefter", fortæller Lisbeth Engel Hansen.

"Hvad angår indendørs maling har vi særligt fokus på at begrænse indholdet af miljø- og sundhedsskadelige stoffer som opløsningsmidler, tungmetaller og blødgørere. Der er desuden krav til malingens kvalitet", forklarer hun.

Tre gode grunde

Her er Lisbeth Engel Hansens 3 gode grunde til at vælge maling med Svanemærket og/eller EU-Blomsten:

  1. Malingen indeholder ikke tungmetaller eller blødgørere, som kan skade forplantningsevnen
  2. Malingen lever op til skarpe krav om opløsningsmidler, fx terpentin
  3. Miljømærkernes kvalitetskrav sikrer, at malingen rækker langt og dækker godt. Er der tale om udendørs maling, er der ligeledes stillet høje krav til modstandsdygtighed

Du kan læse meget mere om Svanemærket og EU-Blomsten her.

Find miljømærket maling i Flügger farver

I din lokale Flügger farver finder du flere produkter, fx Flutex 5 vægmaling, som er miljømærket. Spørg i butikken og find den rigtige miljømærkede maling til netop dit projekt. 

Fakta om miljømærkning

1

Fakta om miljømærkning i Danmark - 1

Svanemærket og EU-Blomsten er Danmarks officielle miljømærker. De gør det enkelt for dig at vælge de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser.

2

Fakta om miljømærkning i Danmark - 2

Svanemærket har kriterier for indendørs maling samt andre kriterier for kemiske byggeprodukter såsom udendørs maling, lim, fugemasse, spartelmasse, farve og lak til industriel anvendelse.
3

Fakta om miljømærkning i Danmark - 3

EU-Blomstens kriterier omfatter maling til indendørs og udendørs brug. Man kan ikke mærke fugemasse og spartelmasse med EU-Blomsten.

Her finder du nyheder og information fra Flügger 

Tips & tricks

Matte farver

Mørke farver er mere sarte på matte overflader. I rum med meget ’trafik’ kan du hurtigt få skinnende områder på væggen, hvis du har valgt en mat maling i en mørk farve. For at komme udenom det problem, kan du vælge en maling med en højere glans, altså som er mere blank, til de mere trafikerede områder som fx en gang eller entre 

Tips & tricks

Vådt i vådt

Mal altid én væg af gangen, så du hele tiden ruller en bane oveni forrige bane, mens den er våd – det kaldes at male vådt i vådt. På den måde undgår du striber i malingen i dit færdige resultat.
Blå vægge og karme

Indefarver

6 råd om farvesætning

Ønsker du flere farver i hjemmet, men har svært ved at finde din farvepalet? Læs vores 6 råd om farvesætning, som guider dig henimod en mere farverig bolig.   
Kabe_Dusty-Jade

Nu finder du DETALE CPH i Flügger

Nu kan du få indfarvet spartel fra DETALE CPH, tidligere KABE Copenhagen, i Flügger. Den indfarvede spartel giver helt andre muligheder end maling eller tapet.
Stue med møbler og malet væg i farven Mint Tea

Indefarver

Tidens populære farver

Med "Tidens farver" fra vores nye indendørs farvekort giver vi vores bud på 20 helt unikke farver til hjemmet..

Mand der maler væg med rulle og teleskopskaft

Videoguide

Mal væg og loft: Sådan gør du

Få gode tips til malerteknik og -proces i vores video her.