Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Vælg miljømærket maling

Når du vælger produkter, der er miljømærket med Svanen og/eller EU-Blomsten, er du sikker på, at de lever op til skrappe miljø- og kemikaliekrav. Læs om de mange fordele ved miljømærket maling her.

Mange af vores Wood Tex produkter er Svanemærket.

Når du begynder et malerprojekt i hjemmet, bruger du ofte store mængder maling, spartelmasse m.m. Altså produkter med kemikalier, som ikke altid er hverken miljø- eller sundhedsvenlige. 

Hvorfor vælge maling med Svanen eller EU-Blomsten?

Det kan ifølge Kriteriechef Lisbeth Engel Hansen fra Miljømærkning Danmark være en god idé at holde øje med miljømærkerne Svanen og EU-Blomsten, næste gang du handler maling:

- Selv om der er tale om produkter, der næsten er usynlige for os, kan det være en god idé at vælge med omtanke. Produkterne kan nemlig påvirke indeklimaet i lang tid efter brug, siger Lisbeth Engel Hansen.

 

Begrænsning af skadelige stoffer

Svanemærket og EU-Blomsten har fokus på at begrænse indholdet af miljø- og sundhedsskadelige kemikalier.

- Maling indeholder kemikalier, som ikke altid er lige miljø- og sundhedsvenlige – hverken for miljøet, for den, der arbejder med det, eller for den familie, som skal bo i boligen bagefter, fortæller Lisbeth Engel Hansen.

- Hvad angår indendørs maling har vi særligt fokus på at begrænse indholdet af miljø- og sundhedsskadelige stoffer som opløsningsmidler, tungmetaller og blødgørere. Der er desuden krav til malingens kvalitet, forklarer hun.

 

Tre gode grunde

Her er Lisbeth Engel Hansens 3 gode grunde til at vælge maling med Svanemærket og/eller EU-Blomsten:

  1. Malingen indeholder ikke tungmetaller eller blødgørere, som kan skade forplantningsevnen
  2. Malingen lever op til skarpe krav om opløsningsmidler, fx terpentin
  3. Miljømærkernes kvalitetskrav sikrer, at malingen rækker langt og dækker godt. Er der tale om udendørs maling, er der ligeledes stillet høje krav til modstandsdygtighed

Du kan læse meget mere om Svanemærket og EU-Blomsten her.

 

Find miljømærket maling i Flügger farver

din lokale Flügger farver finder du flere produkter, fx Flutex Pro 5 vægmaling, som er miljømærket. Spørg i butikken og find den rigtige miljømærkede maling til netop dit projekt. 

Fakta om miljømærkning

Fakta om miljømærkning i Danmark - 1

Fakta om miljømærkning i Danmark - 2

Fakta om miljømærkning i Danmark - 3

Svanemærket og EU-Blomsten er Danmarks officielle miljømærker. De gør det enkelt for dig at vælge de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser. Svanemærket har kriterier for indendørs maling samt andre kriterier for kemiske byggeprodukter såsom udendørs maling, lim, fugemasse, spartelmasse, farve og lak til industriel anvendelse. EU-Blomstens kriterier omfatter maling til indendørs og udendørs brug. Man kan ikke mærke fugemasse og spartelmasse med EU-Blomsten.