Flüggers Stilhistoriske Farvekort

Flügger og Nationalmuseet har sammensat Stilhistorisk Farvekort

Flügger har i samarbejde med konservator Line Bregnhøj fra Nationalmuseets Bevaring udviklet et Stilhistorisk Farvekort. Farverne repræsenterer fire stilistiske perioder: Rokoko, klassicisme, historicisme og tidlig modernisme.

Hvad er Flüggers Stilhistoriske Farvekort?

I alt indeholder det Stilhistoriske Farvekort 101 kulører. 

De er fordelt på 8 farver fra henholdsvis: Rokokoen 1740-1780, Klassicismen 1780-1850, Historicismen 1850-1900, og den Tidlige Modernisme 1930-45, alle defineret af Line Bregnhøi, konservator ved Nationalmuseets Bevaring og Naturvidenskab.

Derudover rummer viften yderligere  25 smukke klassiske kulører, som kan inspirere til farvesætning i rum hvor der ikke er krav til om originale farver. Og til slut 35 danske historiske eksteriør farver til facade og træværk.


1740 - 1780: Rokoko

Rokoko (1740 - 1780) farvepaletten kendetegnes ved farverne azurblå, blød pink, hvid, elfenben, creme og guld, og den måde de supplerer hinanden, idet de alle er bløde, luftige og feminine farver. Under rokokoen var det vigtigt at overfladerne var blanke.

Læs mere om Rokoko farvepaletten her

1780 - 1850: Klassicisme

Klassicisme (1780 - 1850) farvepaletten karakteriseres oftest som en reaktion på rokokoens luftige og feminine farver. Selvom man beholdte den lyse farvepalette under klassicismen, blev der brugt færre og mere sprøde farver, som i kontrast til rokokoen skulle have matte overflader.

Læs mere om Klassicisme farvepaletten her

1850 - 1900: Historicisme

Historicisme (1850 - 1900) farvepaletten vendte tilbage til de mørke og tunge farver efter 100 år i lyse toner. De tunge matte farver blev ofte sat sammen med mørke og trængte rum.

Læs mere om Historicisme farvepaletten her

1930 - 1945: Tidlig modernisme

Tidlig modernisme (1930 - 1945) farvepaletten kendetegnes ved ​​interiørfarver såsom blå, solskinsgul, rød og hvid og lysegrøn. I den tidlige modernisme blev der fokuseret mere på kraftige, klare, naturtro farver. I den tidlige modernisme mixede man både blanke og matte overflader.

Læs mere om Tidlig modernisme farvepaletten her

Her finder du flere nyheder og information fra Flügger

Matte farver

Mørke farver er mere sarte på matte overflader. I rum med meget ’trafik’ kan du hurtigt få skinnende områder på væggen, hvis du har valgt en mat maling i en mørk farve. For at komme udenom det problem, kan du vælge en maling med en højere glans, altså som er mere blank, til de mere trafikerede områder som fx en gang eller entre.

Kanter

Brug en pensel langs kanterne og en lille rulle bagefter så tæt på kanten som muligt for at mindske den synlige penselstruktur.