7 tips til børneværelset

Skal børneværelset opgraderes? Vi giver her 7 gode tips til, hvordan I skaber et kreativt værelse til både børn og unge med maling og tapet.

Farver til børneværelset

Stribe med farver til børneværelset
 1. Nye vægfarver
  Nye farver på væggene er den første oplagte mulighed, når børneværelset skal opgraderes. Tag dit barn med på råd uanset om han eller hun er 5 eller 15. Leg med vores farvevælger og spørg ind til dit barns ønsker.

 2. Vælg tapet til én eller flere af væggene
  Tapet er moderne og fås i et hav af forskellige motiver, mønstre og farver. Her finder I helt sikkert noget der passer til drenge og piger i alle aldre. De yngre medlemmer vil helt sikkert hurtigt finde deres favoritter i vores børnetapetkollektion Little World, som kan kombineres med vægfarver.

 3. Tavlemaling
  Tavlemaling er genialt til både børne- og teenagerværelset. Værelset får en funktionel tavle, hvor der kan tegnes, skrives eller noget helt tredje. Det eneste du skal gøre er at afmærke fx en firkant og male 2-3 gange med tavlemalingen. Det bedste er, at du selv kan bestemme størrelsen på tavlen – og male den over igen, hvis du ikke er tilfreds.

 4. Magnetmaling
  I forlængelse af tavlemaling kan du opgradere din afmærkede tavle med vores smarte magnetmaling. Så får du en funktionel væg, hvor du både kan skrive med kridt samt hænge billeder af familie, filmstjerner og fodboldspillere direkte op på væggen med magneter. Gå på jagt efter magneter som passer til resten af stilen/temaet i værelset. 

 5. Skarpe kanter 
 6. Et børneværelse må gerne være lidt anderledes. Lav en skarp kant på væggen, så øverste del af væg og loft holdes hvidt, mens du maler resten af væggen med favoritfarven.

 7. Gamle møbler i nye farver
 8. Opfrisk møblerne med frisk maling i en ny farve. Måske kan et gammelt møbel fra kælderen få nyt liv på børneværelset med en træmaling som fx High Finish 20. Find en gammel kiste på et loppemarked og mal den i en flot farve - den er god til opbevaring af fx legetøj og rod.

 9. Mal én væg i en markant farve
 10. Overvej kun at , og lad de andre vægge stå neutrale. Hvis rummet skal ændres om et par år, er det nemmere at male en enkelt væg om end hele rummet.

Få mere inspiration og vejledning i din lokale Flügger farver butik.

Her finder du nyheder og information fra Flügger 

Tips & tricks

Pigment i mørke farver

Når du maler med mørke kulører, er det vigtigt, at du får vendt pigmenterne samme vej. Når du er færdig med en væg, tager du din rulle og kører væggen over i samme retning, fx oppefra og ned (ikke op og ned). De mørke pigmenter er nemlig langt mere tydelige end de lyse, og på den måde får du en ensartet overflade uden ’baner’ i malingen 

Tips & tricks

Mellemmaling under mørke farver

Det kan være en god ide at male med mellemmaling, inden du maler med en mørk farve. Ofte er det nødvendigt, fordi en mellemmaling i den rette farve gør, at den mørke malings dækkeevne bliver bedre. Om det er nødvendigt i dit projekt, kan vi rådgive dig om i butikken 
Blå vægge og karme

Indefarver

6 råd om farvesætning

Ønsker du flere farver i hjemmet, men har svært ved at finde din farvepalet? Læs vores 6 råd om farvesætning, som guider dig henimod en mere farverig bolig.
Stue2_1farve

Indefarver

Farveinspiration: Maling af en enkelt væg

Vil du gerne male en væg i en anden farve, eller er du klar til at eksperimentere endnu mere med farver og tapet? Find farveinspiration til boligen her.
Malet væg i farven Dove Feather med store vinduer

Indefarver

120 farver til hjemmet

Med 120 indefarver kan det være svært at vælge. Få overblikket over de forskellige farvekategorier i vores indendørs farvekort her.
Svane_eco_promo

Vælg miljømærket maling

Kig efter EU-blomsten eller Svanemærket næste gang du handler ind til dit maleprojekt. Det er nemlig godt for både dig og miljøet.
Køkken med malet tavle

Indeprojekter

Funktionel væg med tavle- og magnetmaling

Udnyt al plads i hjemmet ved at male et område med vores smarte tavlemaling - du vælger selv, hvor stor tavlen skal være.

Find din nærmeste Flügger butik

map