Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvordan maler man sin gamle dør?

Med tiden kan døre blive medtagede og kedelige, fordi malingen er skallet af. Det kan være fristende at skifte døren ud, men det er ærgerligt, hvis døren ikke fejler noget. Samtidig er gamle og antikke dobbeltdøre fyldt med patina og smukke detaljer, som ikke kan erstattes. Uanset hvad, er maling en nem og holdbar løsning til at friske døren op. Med forarbejde og kvalitetsmaling, så opfriskes og beskyttes døren. Læs med inden du smider den gamle dør til genbrug.

Undgå at skifte døren ud og spar penge

Hvis du har en gammel trædør, som efterhånden er blevet kedelig, er det fristende at udskifte den. Denne løsning er typisk en omkostelig og krævende affære, hvor du i realiteten udskifter en sund dør. For du får ikke et bedre materiale end træ, fordi træ er et levende materiale, som med de rette betingelser kan holde i evigheder. Selvom alle døre ikke er trædøre i fin stand, så kan du stadig male dem med følgende guide. For de fleste døre man finder i hjemmet, består af materialer som plast eller komposit, som er en blanding af vedligeholdelsesfrie materialer. F.eks. er de velkendte celledøre fremstillet af pap indvendigt, hvor kompositplader ofte udgør den udvendige facade. Dette giver meget vedligeholdelsesfrie døre, som også sagtens kan overmales med den rette fremgangsmåde. Med maling fra Flügger opnår du slidstærke overflader og fænomenale resultater, hvor du bestemmer stilen. Du kan med få resurser give dine døre masser af liv og farve, hvor vedligehold bliver minimal fremadrettet. For det er vigtigt at sætte sit eget præg og personlighed på indretningen.

 

Hvorfor male den gamle dør?

Den væsentligste årsag til at male gamle døre i hjemmet, er at blottet træ på nedslidte døre nedbrydes nemmere, fordi træet er mere udsat for f.eks. fugt i miljøet. De bedste betingelser for træet er behandling i form af slibning, grunder og maling. På denne måde opnås et holdbart resultat i mange år fremadrettet. Andre årsager til at male døren er at du kan sætte dit præg og personlighed på indretningen. For få penge og en smule tidsforbrug indfries dine indretningsdrømme. Lad dit farvevalg fryde dit hjem i mange år med Flüggers miljøvenlige dørmaling.

 

Hvilken maling til dør?

For mange kan det være overvældende, og til tider uigennemskueligt, at finde den rette maling til forskellige formål. Af den årsag, har vi gjort det nemt for dig at vælge maling til f.eks. døre og dørkarme. Vi anbefaler, at du anvender High Finish-serien til formålet, som er beregnet til træ, metal og andre glatte overflader. Især High Finish 20 er en halvmat acrylmaling, som er populær til døre og dørkarme for et afdæmpet udtryk. Hvis du derimod ønsker mere genskin på overfladen, så fås High Finish også i glans 50 og 90. Desto højere glans, desto mere modstandsdygtig overfor snavs og rengøring. For døre bliver med tiden udsat for skidt og brugsbetinget slid. Du skal være opmærksom på, at vægge ofte er matte med lav glans, hvor en helblank dør kan komme i karambolage med væggen. Derfor anbefaler vi altid glans 20 til døre, hvor udseendet harmonerer og slidstyrken er til stede. Hvis du derimod ønsker, at døren har minimal genskin, så fås High Finish også i glans 5. Når det kommer til forarbejdet, så skal man slibe overfladen og derefter påføre en hæftegrunder. Interior Fix Primer, der er særdeles ideel til formålet, sørger for den bedste vedhæftning. Den er især nødvendig, hvis du maler ovenpå andre materialer end træ og på ubehandlede flader. Vær opmærksom på, at hvis du maler ovenpå ubehandlet træ med tydelige knaster, så bør du grunde med Interior Stop Primer for at undgå gennemtrængning. Herunder får du en udførlig guide til hvordan du maler døren.

Sådan gør du - Guide til at male dør

  • Begynd med at rense dørens overflade med grundrens, som Fluren 37, med en klud eller svamp. Hvis du anvender Fluren 37 koncentrat på flaske, så skal væsken fortyndes med vand i forholdet 1:10. Alternativt kan du anvende Fluren 37 på sprayflaske, som sprøjtes direkte på overfladen. Efter du har skrubbet al snavs bort og vasket efter, så tørres overfladen af med en tør klud.

 

  • Hvis døren har store revner eller huller, så bør disse udfyldes og spartles. Anvend Flügger Wood Seal fugemasse, som sprøjtes ind med fugepistol. Derefter kan du spartle fugemassen for en jævn overflade. Lad døren tørre i mindst 2 timer, inden du sliber. 

 

  • Efter du har rengjort dørens overflade, er du klar til at slibe med sandpapir - korn 120-140 - for at opnå en mat og modtagelig flade. Efter du har slebet og overfladen synes at være mat, er det vigtigt, at du fjerner al slibestøv med f.eks. en opvredet klud.

 

  • Inden du påfører hæftegrunder og maling, bør du afdække med afdækningspapir og malertape. Når dette er gjort, kan du begynde med at påføre hæftegrunderen med malerrullen på 15 cm. Husk at omrøre produktet inden brug. Du bør mindst påføre 1 lag, men helst 2 lag. Lad tørre i mindst 4 timer inden maling.

 

  • Nu er du klar til at svinge malerrullen. Husk at omrøre malingen inden anvendelse. Påfør malingen i jævne strøg med en 15 cm lang malerrulle, hvor du hele tiden sørger for rigeligt med maling. Du bør altid male vådt-i-vådt for jævnt udtryk, som også mindsker uhensigtsmæssige streger. Dvs. at du skal sørge for ikke at male ovenpå tørret malet, men udelukkende ovenpå nyligt malet. Døren skal have 2 lag. Husk at vente mindst 4 timer mellem lagene. Efter 6 timer efter andet lag, så kan du tage dørene i brug. Vær opmærksom på at gennemhærdningstiden kan tage op til 28 dage, som betyder du bør være varsom indtil da.

Forlæng dørens liv med maling

Når man maler sine døre, er det væsentligt at udtrykket og farven er perfekt. Du finder heldigvis masser af farver hos Flügger, som utvivlsomt kan fryde dørene i dit hjem. Læg mærke til rummets egenskaber og udtryk, så du opnår en glans passende rummets. Med High Finish-serien får du nemlig 4 forskellige glansgrader fra 5 til 90. Vores mest populære er glans 20, som giver dig masser af dybde og holdbarhed, og som passer til de fleste hjem. Så smid maling og tilbehør i kurven - du vil inden 3 hverdage kunne komme i sving med malerprojektet. Du får gratis fragt ved køb for mere end 499 kroner. Så hvad venter du på? Køb nu og fryd tilværelsen med farver fra Flügger!

 Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!