Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvorfor skal man bruge træbeskyttelse?


Træ er et naturligt materiale. Det er derfor sårbart overfor fugt, frost, vind og vejr. Uden den rette beskyttelse vil dit træværk langsomt nedbrydes og forfalde.

Om sommeren kan solens ultraviolette stråler, nedbryde pigmentet i træet og denne nedbrydning gør, at træet kommer til at fremstå gråligt og træfibrene bliver løse. Det skaber en dårlig vedhæftning og afskalning hvis du allerede har en form for træbeskyttelse på træet. Træets cellestruktur bliver altså ødelagt hvis du ikke giver dit træværk en beskyttende behandling. Derudover er vinterens nedbør, fugt og kulde også med til at slide på dit træværk. Hvis fugt trænger ind i træet risikerer det at blive angrebet af svamp og råd. Dette vil erodere den nedbrudte cellestuktur og ødelægge træet.  

Alle Flüggers træbeskyttelsesprodukter indeholder fungicider som hæmmer og bekæmper mug- og skimmelsvamp.  Uanset om det er havemøblerne, terrassen, legehuset eller andet udendørs træværk du skal male, så giver træbeskyttelse de bedste betingelser for en optimal holdbarhed og et flot langvarigt resultat.

 

Så hvad hjælper træbeskyttelse med?

Hvis du bruger den rette træbeskyttelse kan du forlænge dit træværks levetid og gør den ekstra modstandsdygtigt over for det danske vind og vejr. Hvis du ønsker at dit træværk skal holde sig sundt og flot mange år fremover, er træbeskyttelse essentielt!
Træbeskyttelse kan både bruges til at beskytte og pleje træet, men du kan også bruge træpleje til æstetiske formål. Hvis du eksempelvis ønsker at fremhæve strukturen i træet, ændre farven eller gøre det mørkere eller lysere kan du bruge forskellige former for træbeskyttelse. Uanset om dit træværk er nyt, gammelt eller trykimprægneret har det brug for træbeskyttelse og løbende vedligehold.

Alle vores vandbaseret træbeskyttelse udendørs træ er desuden svanemærket. Når du vælger svanemærkede produkter, kan du være sikker på, at produktet er bedre for miljøet og bedre for dig. Svanemærket stiller også strenge kvalitetskrav til træbeskyttelsens modstandsdygtighed og holdbarhed.

Hvornår skal jeg begynde med træbeskyttelse?

Det allerbedste tidspunkt at begynde med træbeskyttelse er når temperaturen ligger mellem 10 og 25 grader.  Det mest optimale er at det har været tørt i en uge før du begynder med træbeskyttelse. Hvis du vil være på den sikre side kan du enten købe eller låne en fugtmåler. Når du måler træets fugtighed er det vigtigt du stikker måleren i åretegningerne. Træets fugtighed må helst ikke overstige 15%. Hvis fugtigheden i træværket er for høj, vil din træbeskyttelse ikke trænge ind eller hæfte ordentlig til træværket. Desuden risikerer du at indkapsle fugten i træet og dette vil senere danne svamp, råd og fugt.
Der må gerne være sol når du maler dit træværk,  du skal bare sørge for at solen ikke skinner direkte på det du maler (terrasse, havemøbler, skur, væg) da solen opvarmer overfladen og det kan derfor påvirke træbeskyttelsen negativt, da træbeskyttelsen når at tørre inden påføring. Derfor vil din træbeskyttelse ende på din pensel fremfor din træoverflade. Hvis solen skinner direkte på dit træ vil den nedbryde træbeskyttelsen inden den er fuldstændig tør. Det bedste tidspunkt at begynde at male og behandle dit træværk er derfor omkring start maj til slut september.

 

 

Hvor lang tid holder behandlingen?

Der er mange faktorer der spiller ind på hvor lang tid din træbeskyttelse vare og hvor ofte du skal gentage behandlingen. Hvor dit træværk befinder sig? Er det tidligere behandlet?  Er det ekstra udsat for vind og vejr? Er noget af dit træværk sydvendt og derfor mere eksponeret for sol? Så kræver dit træ sandsynligvis oftere behandling. Dit træværks behandlingstype og hvor hyppigt det skal plejes, afhænger altså af en masse forskellige faktorer.

 

Det allervigtigste uanset hvilken type træ du ønsker at behandle, er at huske at grunde og prime dit træværk inden du påfører din træbeskyttelse! Det sørger for at træbeskyttelsen hæfter bedre og holder længere. Så  sørger for dit træværk er helt tørt. Hvis dit træværk er tidligere behandlet er det desuden vigtigt at du sliber, rengøre og  klargøre træet inden du påfører træbeskyttelse. Ved at grunde træværket forlænger du træbeskyttelsen og sørger for at din træbeskyttelse holder længere og du slipper for at male hvert eneste år.

 

 

Vand- eller oliebaseret?

Er du i tvivl om hvilken type træbeskyttelse du skal bruge så er det værd at vide, at du sagtens kan male med vandbaseret træbeskyttelse på træværk som tidligere er blevet behandlet med en oliebaseret, dog ikke omvendt. Bliv klogere på forskellen mellem vand-eller oliebaseret her.

Hvis det er havemøblerne som trænger til behandling kan vi hjælpe dig med tips og tricks lige her.
Er det derimod terrassen som trænger til en overhaling og klargøring inden sommersæsonen så bliv klogere her.