Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Skal du vælge vand- eller oliebaseret træbeskyttelse? 

Når du vil beskytte dit træværk, skal du samtidig beslutte, om du vælger at male med træbeskyttelse, som enten er vand- eller oliebaseret.

 

Vælger du vandfortyndbar Wood Tex eller oliebaseret Classic?

Tidligere behandlinger? 

Inden du vælger mellem vand- eller oliebaseret træbeskyttelse, er det vigtigt at vide, hvad dit træværk tidligere har været behandlet med.

Du kan godt male med vandbaseret træbeskyttelse, selvom dit træværk tidligere er malet med oliebaseret træbeskyttelse.

Omvendt kan du IKKE male med oliebaseret træbeskyttelse, hvis dit træværk tidligere er malet med vandbaseret træbeskyttelse.

 

Vand er godt for miljøet 

Vandbaseret - eller i fagsprog vandfortyndbar -  træbeskyttelse er det mest almindelige valg, når der skal træbeskyttes. Ud fra et miljømæssigt synspunkt er vandbaserede produkter at foretrække, da de indeholder få opløsningsmidler ift. oliebaseret træbeskyttelse. 

Når du maler med vandbaseret træbeskyttelse, er der hovedsageligt tale om en overfladebehandling, som modvirker fugt og svamp i træet. Gå gerne efter træbeskyttelse, som tillader træet at ånde og komme af med fugt indefra. Dermed mindsker du risikoen for afskalninger og fugtskader i træet.

Her er 3 gode grunde til at vælge vandbaseret træbeskyttelse:

  1. Nem at arbejde med og giver ofte en højere holdbarhed end oliebaseret maling
  2. Det bedste valg i forhold til miljøet 
  3. Sikrer en nemmere rengøring af pensler og arbejdstøj

Vores Wood Tex-serie er vandbaseret træbeskyttelse, der giver en meget holdbar overflade og samtidig beskytter mod fugt og solens UV-stråler. Hos os finder du flere forskellige vandbaserede produkter alt efter, hvilket maleprojekt du står over for.

 

Olie til meget slidt træ

Vores oliebaserede Classic-serie forlænger sæsonen for træbeskyttelse i begge ender, fordi den tørrer bedre end den vandbaserede, når temperaturen er lav og luftfugtigheden høj. 

Står du fx med en vejrbidt træterrasse, så er oliebaseret træbeskyttelse det stærkeste våben mod yderligere forfald og nedbrydning. Flügger Wood Tex Classic trækker dybt ind i porøst træværk og mætter det, så træet igen bliver modstandsdygtigt. 

Her er 3 gode grunde til at vælge oliebaseret træbeskyttelse:

  1. Forlænger livet hos slidt og skadet træværk
  2. Tørrer hurtigere i fugtigt vejr – forlænger sæsonen for træbeskyttelse
  3. God til porøst træværk 

Er du fortsat i tvivl, om du skal vælge vand- eller oliebaseret træbeskyttelse? Så spørg i din lokale Flügger farver, hvor vores dygtige medarbejdere står klar til at hjælpe.

 

Grundigt forarbejde er halvt fuldendt 

Et godt resultat afhænger af et grundigt forarbejde uanset dit valg af træbeskyttelse. 

Husk derfor jævnligt at tjekke dit træværk for at se, om træværket har behov for behandling. Husk, at rengøring af træværk har stor betydning for den efterfølgende behandling.

Du finder alt til træværket hos Flügger

Når du skal give dig i kast med at male garagen eller carporten, er kvalitetssikret maling og træbeskyttelse nødvendigt for at træværket holder i mange år. Med Flüggers træbeskyttelse får du op til 15 års beskyttelse med ren slidstyrke i verdensklasse mod sol, regn og frost. Så gør dig selv en tjeneste, tjek vores udvalg og smid en træbeskyttelse fra Flügger i kurven.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!