Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvordan bruger man grundrens og kalkfjerner?

Afhængigt af den overflade, du skal male, og den type maling, du bruger, skal du vælge en grundrens eller kalkfjerner, der hjælper dig med at opnå de bedste resultater. Hvis du f.eks. maler nyt træ, skal du bruge en anden rengøring, end hvis du maler over eksisterende maling. Gør dig klar til at gøre forberedelsen legende let! Læs herunder.

Fjern sod og nikotin fra væggen

Flügger Fluren 49 er et effektivt rengøringsmiddel til overflader, der er belagt med nikotin-, sod- og tjærerester. Du kan fjerne disse rester fra væggen med  Fluren 49, men hvordan virker det? Den aktive ingrediens i Fluren 49 er natriumhydroxid, som er en stærk base, der reagerer med nikotin og sod for at nedbryde dem. Dette gør det meget lettere at fjerne resterne fra overflader som f.eks. vægge og lofter. Desuden indeholder  Fluren 49 også overfladeaktive stoffer, der hjælper med at nedbryde de olier og det snavs, der med tiden kan ophobes på overfladerne. Derfor er Fluren 49 et ideelt valg til rengøring af overflader, der er blevet forurenet med nikotin, sod og tjære. Samt kan den anvendes effektivt til sanering efter mindre brandskader. 

Hvis du skal igang med at rengøre væggen væggen med Fluren 49, er det vigtigt at du bærer handsker, lange ærmer og bukser. Som ekstra sikkerhedsforanstaltning, anbefales det også at bære sikkerhedsbriller, fordi den kemiske sammensætning er stærkt ætsende.

 

Sådan gør du: 

  • Bland 1 del Flügger Fluren 49 med 10 dele rent vand. 
  • Påfør blandingen med en klud eller rengøringssvamp. Du bør skrubbe godt for at sanere væggen tilstrækkeligt. 
  • Vent ca. 5 minutter og vask overfladen med rent vand. 
  • Kan evt. efterbehandles med Flügger Iso 5 eller Iso 10, hvis du ønsker en spærrende effekt. Overmal med ønsket væg- og loftmaling.

 

Bedste kalkfjerner til badeværelset

Kalkfjerner er effektiv til at fjerne de mest stridige kalkaflejringer. Især er kalkfjerner et glimrende rengøringsprodukt til køkkener og badeværelser, hvor der ofte kan forekomme hårde kalkaflejringer. I Danmark er kalkindholdet i vores drikkevand utrolig hård, som dermed på kort tid kan skabe grimme kalkaflejringer i brusenichen eller på væggen bag komfuret. Kalkfjerner kan anvendes til alle former for genstridige kalkaflejringer, f.eks. til rengøring af fliser, glasdøre, vaske, håndvaske, toiletter, vandhaner eller brusehoveder. Når man bruger en kalkfjerner, er det også vigtigt at være opmærksom på, at nogle materialer kan være syrefølsomme og dermed ikke tåler brugen af et surt rengøringsmiddel som f.eks. en kalkfjerner. Du bør derfor ikke bruge kalkfjerner på marmor. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en overflade kan tåle brugen af kalkfjerner, er det altid bedst at teste produktet på et lille område først. Når du har kontrolleret, at materialet kan tåle det sure rengøringsmiddel, kan du fortsætte med at bruge kalkfjerner på resten af overfladen. Hvis man skal konkludere, hvilken kalkfjerner er den bedste til badeværelset, er relevante kriterier altid nødvendigt. Vi anbefaler, at du selv afgør dette, fordi den bedste for nogen, ikke kan være det for en anden forbruger. Hos Flügger har vi vores Fluren 33, som kan fås på flaske og spray, som nemt og effektivt fjerner kalk, rust og sæberester på f.eks. badeværelset. Vi oplever at vores kunder er tilfredse med vores kalkfjerner, som nemt kan anvendes, da den også fås på spray-form. 

Hvis du skal igang med at rengøre væggen væggen med Fluren 33, er det vigtigt at du bærer handsker, lange ærmer og bukser. Som ekstra sikkerhedsforanstaltning, anbefales det helst også at bære sikkerhedsbriller, fordi den kemiske sammensætning er stærkt ætsende.

Guide - Sådan kalk- og grundrenser du

  • Når du anvender en grundrens eller kalkfjerner på flaske, som er koncentreret, skal den fortyndes i en spand med vand i forholdet én del til 10 dele vand. Det røres rundt og du er klar! Ellers sprayes midlet på, så overfladen dækkes. Lad midlet sidde et par minutter efter du har sprayet. 
  • Skrub overfladen med midlet, hvor grundig skrubning med børste anbefales, hvorefter dét skylles af med vand eller tørres væk med en våd klud. Lad væggen tørre.
  • Nu er du færdig eller klar til at male ovenpå.

 

Gør overfladen klar med rengøring fra Flügger

Hos Flügger tilbyder vi et stort udvalg af forskellige koste, børster og svampe, som hver især kan bruges til forskellige formål - også grundrens og kalkfjerning. Vores udvalg af grundrens og andet rengøring kan anvendes på konkrete overflader eller til brede situationer. Så uanset hvad du har brug for, kan du helt sikkert finde det perfekte værktøj til opgaven hos Flügger.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!