Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Hvordan hvidpigmenterer man gulvet?

Hvis man ikke gider de mørke gulve mere eller blot ønsker fornyelse i form af lysere gulve, så er hvidpigmentering ofte en rigtig god måde at sørge for dette. Du får her tre forskellige behandlingsmetoder for at hvidpigmentere dine gulve i hjemmet. Bliv klogere på hvilken måde, som du skal anvende til lysere udseende. Det er nok allerbedst.

Opnå lysere og hvide gulve

Med tiden kan trægulve blive medtaget. Selv de mest holdbare har hak og ridser, som med tiden ophobes grundet slid. Heldigvis er der stadig håb for at genoplive dit trægulv! Giv det en lys nuance ved at påføre hvid pigmentering, som vil give ethvert rum en forfriskende atmosfære - og få små rum til at virke større, mens store rum får endnu større proportioner. At lysne dit gulv med hvidpigmenteret maling, er mest opnåeligt og overkommeligt for gør-det-selv-entusiasten. Skulle du ikke være den største gør-det-selv type, er en professionel at foretrække for det bedste resultat. Du kan vælge produkter, der passer til dine behov, og få dem påført af en ekspert eller udfordre dig selv og gennemføre projektet selv. Et godt råd er at lyse træsorter er gode til denne teknik, som vil give fantastiske resultater, som fremhæver hvide og lyse farver i ethvert interiør hele året rundt.

Skal man bruge hvid lak eller hvid sæbeolie?

 

Du har to gode muligheder for hvidpigmentering, enten hvid lak eller oliebehandling, som giver holdbare, lysere og smudsafvisende overflader.

 • Hvid lak - Natural Wood

Hvis du ønsker et elegant, poleret udseende og en imponerende holdbarhed i hjemmet, er lak en ideel løsning. Med Natural Wood opnås et lysere udseende med synlig træstruktur, som modvirker at træet gulner og er rengøringsvenligt - især hvis du har kæledyr. Det eneste forbehold er, at eventuelle mindre skader som hak og ridser kræver en fuld efterslibning, inden der påføres ny lak.

 • Hvid sæbeolie - Natural Wood

Du opnår med den hvide sæbeolie en hvidskuret overflade, som med sine rengørende og plejende egenskaber forener rengøring, beskyttelse af overfladen og bibeholdelse af den varme glød i træet. Nemt og enkelt produkt, som letter vedligeholdelsen af gulvet markant sammenlignet med lak.

 • Ludbehandling - Natural Wood

Med ludbehandling opnås en lysere overflade, men med synlig årestruktur. Hvis trægulvet gulner og bruner, så vil en ludbehandling friske gulvet op, som bidrager til træets naturlige hvide glød. Husk at male på langs af gulvet, hvor også omrøring skal ske regelmæssigt.

Hvidpigmentering med hvid lak - Guide

 • Husk at omryste eller omrøre bøtten før anvendelse. 

 

 • Begynd med at slibe træet, hvis det er nyanlagt og ubehandlet. Dernæst afstøves gulvet med støvsuger og tørres med klud. Du bør dernæst anvende en gulvprimer til at grinde gulvet. Brug en facadepensel til påførsel af primer eller grunder. 

 

 • Når træet er tidligere behandlet med lakering eller lignende, skal træet afrenses med trærens, f.eks. Natural Wood Trærens. Anvend trærens på gulvet, når du har opblandet med varmt vand i forholdet 1 til 40. Vask herefter overfladen med moppe, gulvskrubbe eller klud. Lad blandingen virke i 5 minutter inden aftørring med rent vand. Lad gulvet tørre fuldstændig, inden du efterfølgende går videre med lakering eller lignende tiltag.

 

 • Nu er du klar. Påfør et ensartet lag af lak med træets længderetning. Sørg for hele tiden at male vådt-i-vådt. Når du maler 1-2 brædder af gangen, kan du undgå synlige overlap undervejs.

 

 • Efterfølgende skal overfladen tørre i mindst tre timer, før du kan betræde gulvet. Husk at være forsigtig indtil gulvet er fuldstændig gennemhærdet efter 28 døgn. Du kan efter gennemhærdning rengøre med rengøringsmiddel efter behov og selvfølgelig tage gulvet i brug.

 

Hvidpigmentering med hvid sæbeolie - Guide

 • Husk at omryste produktet inden anvendelse og bland efterfølgende op med koldt vand i forholdet 1:20. 

 

 • Påfør sæbeolien med en gulvmoppe eller let opvredet klud og vask ca. 10 m² ad gangen. Husk at påføre i træets længderetning. Efterlad ingen vand på overfladen efter vask. Du kan evt. tørre efter med en tør klud eller gulvmoppe.

 

 • Efterfølgende skal overfladen tørre i mindst 2 timer før du kan betræde gulvet og tage det i brug. Ovenstående sæbeolie kan anvendes hvert tiende år for bedste holdbarhed af gulvet.

 

Hvidpigmentering med lud - Guide

 • Husk at omryste produktet inden anvendelse og undervejs. Produktet anvendes ufortyndet.

 

 • Påfør lud i træets længderetning med en syntetisk korthåret malerrulle på omkring 20-25 cm. Påsæt malerrullen på forlængerskaft for nemmere arbejdsgang.

 

 • Når du har rullet et jævnt lag på, så bør du pensle evt. overlapninger med en syntetiske hår. 

 

 • Slib overfladen let efter 5 timers tørretid. Anvend korn 100 på sandpapiret for at fjerne løftede træfibre på fladen. Støvsug eller fjern med tør klud.

 

 • Hvis du ønsker lysere gulv? Foretag behandling igen indtil du er tilfreds. 

 

Hvordan vedligeholder man gulvet?

Det er nemt at vedligeholde gulvet efter behandling ved blot at anvende Natural Wood Trærens. Anvend trærens på gulvet, når du har opblandet med varmt vand i forholdet 1 til 40. Dernæst vask overfladen med moppe, gulvskrubbe eller klud. Lad blandingen virke i 5 minutter inden aftørring med rent vand. Lad gulvet tørre.

 

Giv de små rum en større fornemmelse

Hvis du ønsker at de smårum i boligen skal fremstå større eller at store rum skal komme til sin fulde magt, jamen så bør du prøve at hvidpigmentere dine gulve. For træet kan blive lysere med Natural Wood-serien fra Flügger, som kan købes på Flügger.dk. Smid enten hvid lak eller hvid sæbeolie i kurven, og så kan du allerede kaste dig ud i projektet i dag. Bestil på Flügger.dk og leveringen kan ske på 0-3 hverdage. Nem og hurtig levering er altid at finde hos Flügger, så du er helt tryg. Kom i gang med Flügger som din trofaste sidemakker til alle malerrelaterede strabadser.

 

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!