Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Sådan opfrisker du nemt dit havemøbel - Masser af glød

Giv dine træmøbler i haven masser af glød med træolie. Du skal blot gøre forarbejdet ordentligt. Læs med her og få vejledning.

Hvilken olie til havemøbler?

Havemøbler af træ skal oliéres med en bestemt træolie, som er beregnet til at træet kan ånde og hæmmer skimmel- og svampevækst. Vi anbefaler vores Wood Tex træolie, som kan anvendes til træterrasser og havemøbler. Den er vandbaseret og dermed skånsom for omgivelserne. Gør dig selv en tjeneste og brug Wood Tex til dine træoverflader. Du kan finde udvalget herunder.

Hvor ofte skal træmøbler oliéres? 

Kluden med olie skal svinges årligt for bedste holdbarhed, men hvert andet år kan også gå an. Især hvis møblerne gemmes væk indendørs gennem vinterhalvåret, er hvert andet år tilstrækkeligt. 

 

Madolie til træmøbler?

Hvis du påtænker at anvende madlavningsolie på træ, f.eks. olivenolie, er svaret blot at det er en dårlig ide. Årsagen er, at madolie ikke trænger ordentligt ind i træet og indeholder for mange næringsstoffer, der kan forårsage algevækst, hvilket resulterer i grimme sorte pletter. Opfordringen er, at madolier hører til i køkkenet og ikke på træoverflader. Du bør ikke eksperimenterer med dette, da dine møbler kan beskadiges af indgrebet.

Guide: Sådan oliérer du havemøblet

 

  • Giv en grundig rengøring med koncentreret trærens imod snavs og algevækst. Brug varmt vand og knofedt for at fjerne snavs fra alle kanter og hjørner. Husk den stive børste. 

 

  • Skyl møblet af, når du er færdig og lad tørre helt, før du afsliber eventuelle ujævnheder væk med fint sandpapir i korn 120 med årernes retning for at opnå et optimalt resultat. 

 

  • Efter slibning og aftørring kan du påføre første lag olie. Blot to lag bør påføres, men afhængigt af mængden der absorberes, kan det være nødvendigt med et eller flere lag. Dernæst tør overskydende olie af efter at have ladet hvert lag sidde i mindst 20 minutter.

Wood Tex giver gløden og charmen tilbage

Find gløden frem til de sene sommeraftener, hvor Flügger giver dine havemøbler vedligeholdelse i verdensklasse. Giv dig i kast på Flügger.dk og bestil allerede i dag. Dine gør-det-selv projekter er i trygge hænder med Flügger. Husk at opnå gratis fragt ved køb over 499 kr.

 

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!