Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Sådan skraber du maling af væg

Flere lag maling på væggen er ofte bedre at skrabe væk end at overplastre, hvis du ønsker at opsætte filt, væv eller spartle overfladen. Fremgangsmåden kræver at udstyret er i orden og masser af knofedt. Bliv klogere på skrabning af maling herunder.

Hvorfor fjerne maling?

Årsagerne til at fjerne maling fra en overflade kan være mange. En væsentlig, men sjælden årsag er, at væggen tidligere har været malet med kalk- eller limmaling. På denne overflade kan moderne akryl- og alkydmaling ikke vedhæfte ordentligt. Andre årsager er, at malingen har revner og skaller af, som kan være vanskelig at redde uden at fjerne laget. Desuden kan tidligere maling være påført ovenpå en ufærdig væg, hvor man er nødsaget til at afskrabe maling, pudse væggen op, grunde og male. En rå væg under malingen, som ikke er behandlet korrekt gør væggen mere sårbar for f.eks. fugt. Hvis du eller en professionel vurderer, at malingen skal fjernes, så findes flere metoder. Ofte er kemi effektivt til at fjerne maling, men indebærer sundhedsmæssige risici. Brug af skraber er markant mere skånsomt end f.eks. kaustisk soda og malingfjerner. Find udstyret herunder.

 

Opvarme tør maling?

Hvis du ønsker at fjerne maling med en malerskraber, er det nemmere forinden at opvarme overfladen med et varmeapparat. Malingen opvarmes hurtigt med en varmepistol, hvor malingen begynder at boble og løsner sig fra overfladen. Opvarmning af tør maling er både en effektiv og skånsom metode, som hverken belaster dit helbred eller miljøet. Når malingen er opvarmet og har løsnet sig, er det nemt at skrabe laget bort. 

Guide: Sådan skraber du gammel maling væk

  • Inden du begynder opgaven, er afdækning en god ide for at undgå malingrester på gulvet. 
  • Husk, at udgangspunktet er en jævn og ensartet overflade, uanset om du ønsker at opsætte filt, væv eller spartle. Skrab mest muligt maling væk inden og afslib eventuelle helligdage ned.
  • Opvarm forsigtigt med varmepistolen indtil malingen bobler og skrab malingen væk bagefter. 
  • Efter skrabning kan du slibe eller påføre brun sæbe for at fjerne helligdage.
  • Vær opmærksom på varmeapparatets temperatur og sluk apparatet efter brug.

Sådan spartler du væggen op

Spartling af væg er ofte en god idé efter man har fjernet maling.

 

Lyn-guide:

Begynd med at fylde eventuelle huller i væggen, inden du spartler. Fjern støv på væggens overflade. Anvend sandspartel som Sandplast LH og to bredspartler. Start oppe i et hjørne. Påfør spartelmassen på overfladen ved at håndtere massen med de to spartler, hvor du blot udglatter med den ene. Giv det nogle forsøg inden du udglatter. Giv overfladen 1-2 lag spartelmasse, slib overfladen, fjern støv og afslut med at påføre forankringsgrunder efter tørretiden er overholdt.

 

Herunder finder du vejledningen med tilhørende video til at spartle en væg op:

Fjern gammel maling skånsomt

Vedligeholdelse af væg eller facade er nødvendigt, hvis overfladen sprækker og afskaller. Flügger er altid ved hånden, uanset behovet til at fjerne gammel maling. Find din malingskraber hos os og din maling til formålet. Ingen opgave er for lille. Smid blot udstyret og maling i kurven - og få leveret inden for 1-3 hverdage.

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!