Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Skal du male? - Undgå disse 4 fejl

Står du med et malerprojekt foran dig? Og ønsker du at få en bedre finish? Så læs med og bliv klogere på de 4 fejl som du skal undgå, når du skal male derhjemme. Måske kender du dem? Genopfrisk eller bliv skarpere på maleropgaven lige her.

1. Glem ikke forberedelsen

Det går hurtigere at svinge malerrullen med det samme uden at tjekke underlaget, men resultatet bliver sjældent godt, hvis du ikke har sikret dig at gammel lag maling er rent og sidder på overfladen. Du bør derfor tjekke underlaget for snavs og fedt, hvorefter du vasker bort med lunkent vand blandet med grundrens i forholdet 1 til 10. Skyl efter med rent vand og en svamp. Hvis du oplever huller og hakket på overfladen, så skal disse udbedres med f.eks. filler. Når overfladen består af f.eks. træ eller er spartlet, så skal du slibe overfladen med sandpapir i korn 100 til 120 for at skabe bedre vedhæftning. Et af de sidste råd, er at huske at afdække, inden du maler for at undgå maling af pletter på møbler og gulv.

2. Spar ikke på udstyret

For de fleste er malerudstyret blot en nødvendighed for at male. Det er dog vigtigere med udstyret i orden, end man umiddelbart skulle tro, fordi man opnår bedre finish med pensler og malerruller af bedre kvalitet. Hos Flügger producerer vi vores pensler i Sverige, hvor de bliver håndlavet for bedste finish. Derudover tester og opgraderer vores specialister malerudstyret løbende. 

 

Find vores udvalg af udstyr her

3. Spar ikke på malingen

Mange sparer på malingens kvalitet, når de skal bruge maling. Problemet med at spare på malingens kvalitet, er at dækkeevnen er ringe pga. mangel på farvepigmenter, som sørger for farvemætningen i malingen. Maling består optimalt af 15-20% farvepigment, som indikerer at lavere andel betyder dårlig dækning på fladen. Når du køber maling, så bør du gå efter de dyrere for at undgå at malingen er af ringe kvalitet. Vi anbefaler også, at du bruger godt med maling på malerrullen, uden at det drypper, når du fordeler malingen på underlaget. Giv dig selv fordelen af at ikke male mere end to gange med Flügger.

4. Glem hastværket

Når du maler er det væsentligt at du tager dig god tid og væbner dig med en god portion tålmodighed. Så undgår du at lave striber eller dryppe over alt. Du skal huske at udføre forberedelserne, sørge for at lufte ud og male vådt-i-vådt, dvs. at kun male ovenpå våd maling. Sørg for at tage dig tid og gøre forarbejdet godt for at spotte og undgå fejl, som kan udbedres med det samme, men ikke når det er for sent. Husk at spørge om hjælp, hvis opgaven er for omfangsrig hos familie eller venner. Lad dig selv få ro og hjælp om nødvendigt. 

 

Kvalitetsmaling med Flügger - hver gang 

Til dit næste malerhjemmeprojekt er Flügger din bedste ven, når du skal inspireres, vejledes eller ønsker maling i topkvalitet. Du kan bestille på Flügger.dk og få den leveret gratis ved køb over 499 kr. og kun på få hverdage! Lad os stå ved din side og hjælpe dig i hus med maleropgaven!

 

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!