• ...

Sådan vælger du: Træolie, transparent eller heldækkende træbeskyttelse? 

Skal du vælge træolie, transparent eller heldækkende træbeskyttelse? Læs videre og bliv klogere på, hvordan de forskellige behandlinger ser ud på dit træværk. 

Overordnet findes der tre forskellige typer af træbeskyttelse: Transparent, halvdækkende og heldækkende:

Transparent træbeskyttelse: Hvis du ønsker at bruge transparent træbeskyttelse får du en træbeskyttelse hvor du tydeligt kan se træets struktur og åretegninger. Når du påfører den danner den en tynd film omkring dit træ. Fordi den er gennemsigtig og farveløs kan solens stråler nemmere trænge igennem og derved trænge ned i træværket. Derfor skal dit træværk vedligeholdes oftere da denne type af træbeskyttelse er den der dækker mindst af de tre ovennævnte typer af træbeskyttelse fordi den indeholder mindst pigment.

Halvdækkende træbeskyttelse: Når du bruger enten halvdækkende eller heldækkende træbeskyttelse stiller det større krav til det forudgående klargøring og rengøring af træet. Det er vigtigt at træværket af helt afrenset. Der er mere pigment i en halvdækkende træbeskyttelse. Og jo mere farvepigment, jo bedre beskytter en træbeskyttelse. Denne form for træbeskyttelse er også gennemsigtig. Det vil sige du kan se træets struktur igennem den. Den er dog tykkere end den transparente og danner derfor en tykkere film som giver en tykkere og bedre beskyttelse af dit træværk.

Heldækkende træbeskyttelse: Heldækkende træbeskyttelse giver, som navnet indikerer, en træbeskyttelse som dækker fuldstændigt. Denne form for beskyttelse er så tyk, at solen stråler har svært ved at trænge igennem. Denne form for træbeskyttelse er ekstrem effektiv da den sørger for at hverken sol eller regn trænger igennem. Denne type af træbeskyttelse har den længste holdbarhed.

Hvad bruges træolie så til? Hvis du ønsker at fremhæve dit træ og bringe det glød kan du med fordel bruge træolie. Det beskytter også mod vind og vejr, men dækker dog ikke ligeså godt som træbeskyttelse. Derfor kræver dette at du behandler dit træværk oftere. Træolie egner sig godt til vandrette overflader. Som eksempelvis havemøbler eller din træterrasse.

Du kan både vælge at bruge den klassiske farveløse træolie eller vælge en olie med farve. Det kommer helt an på det udtryk du ønsker at skabe.

 

Hvordan skal dit træværk se ud?

  • Vælg træolie når træet skal bevare sit naturlige look og fremhæve dets smukke struktur og åretegninger. Træolie er velegnet til træterrasser, havemøbler og andre vandrette overflader.
  • Vælg transparent træbeskyttelse, hvis du ønsker at træet bevarer sit naturlige look. Denne type træbeskyttelse er bedst til lodrette overflader som fx træfacader og udhægn. Holder som hovedregel længere end træolie
  • Vælg heldækkende træbeskyttelse, hvis træet skal være godt beskyttet og modstandsdygtig overfor vejr og naturligt slid. Vi har heldækkende træbeskyttelse i både halvmat og halvblank glans, uanset om du vælger vand- eller oliebaseret træbeskyttelse. 

 

Se vores store udvalg af træolier og træbeskyttelse her.

Vand- eller oliebaseret?

Er du i tvivl om du skal vælge træbeskyttelse, som er vand- eller oliebaseret?

Bliv klogere på, hvornår du skal vælge vandbaseret og oliebaseret træbeskyttelse - det kommer nemlig helt an på dit maleprojekt.

Husk, at hvis overfladen tidligere er behandlet med oliebaseret træbeskyttelse, kan du sagtens male ovenpå med vandbaseret træbeskyttelse.

Men er din overflade tidligere behandlet med vandbaseret træbeskyttelse, kan du ikke male med oliebaseret træbeskyttelse.

Er du i tvivl om, hvad dit træværk tidligere er behandlet med, kan du spørge om hjælp i din lokale Flügger farver.

 

Du finder alt til træværket hos Flügger

Når du skal give dig i kast med at male garagen eller carporten, er kvalitetssikret maling og træbeskyttelse nødvendigt for at træværket holder i mange år. Med Flüggers træbeskyttelse får du op til 15 års beskyttelse med ren slidstyrke i verdensklasse mod sol, regn og frost. Så gør dig selv en tjeneste, tjek vores udvalg og smid en træbeskyttelse fra Flügger i kurven.
Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!