Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Skal jeg bruge træolie, transparent eller heldækkende træbeskyttelse? 

Skal du vælge træolie, transparent eller heldækkende træbeskyttelse? Læs videre og bliv klogere på, hvordan de forskellige behandlinger ser ud på dit træværk.

Hvilken træbeskyttelse?

Overordnet findes der tre forskellige typer af træbeskyttelse: Træolie, transparent/halvdækkende og heldækkende:

Træolie: Ønsker du at bevare træet som det er - altså så det står råt, men samtidigt ønsker at bevare det og få det til at holde og ikke nedbrydes, så skal du bruge en træolie. Træolie kan bruges på alle træoverflader (som ikke er malet) og beskytter ved at trænge ind i træet og fylde træet porer op indtil de er mættet helt. Fordelen træolie er, at du får et eksklusivt naturligt look og du kan faktisk få tonet træolien i mange forskellige farver - fx. mahogny, teak, grå eller sågar sort - for bare at nævne nogle få. Uanset hvilken farve du vælger, så vil man kunne se træets åretegning igennem og dermed opleve træets helt naturlige udseende. Ulempen er at du skal genbehandle hvert år/hvert andet år. 
Du skal vælge træolie hvis du ønsker træets naturlige udseende.

 

Transparent træbeskyttelse: Hvis du ønsker at bruge transparent træbeskyttelse får du en træbeskyttelse hvor du tydeligt kan se træets struktur og åretegninger. Når du påfører den danner den en tynd film omkring dit træ. Fordi den er gennemsigtig/transparent kan solens stråler nemmere trænge igennem og derved trænge ned i træværket. Derfor skal dit træværk vedligeholdes oftere da denne type af træbeskyttelse nedbrydes hurtigere pga. solens UV-stråler, men hvis du er til det transparente look (altså at man kan se træet igennem), og samtidigt ønsker at have lidt længere vedligeholdelsesintervaller end med træolie, så er transparent træbeskyttelse det rette valg.
Du skal vælge transparent træbeskytttelse, hvis du ønsker træets naturlige udseende, men ønsker lige længere holdbarhed end træolie. Hvis du ønsker en transparent træbeskyttelse så er vores Flügger 03 Wood Tex det oplagte valg.

 

Heldækkende træbeskyttelse: Heldækkende træbeskyttelse giver, som navnet indikerer, en træbeskyttelse som dækker fuldstændigt (ligesom en vægmaling). Denne form for beskyttelse er så tyk, at solens stråler har svært ved at trænge igennem. Denne form for træbeskyttelse er ekstrem effektiv da den sørger for at hverken sol eller regn trænger igennem. Når du vælger en heldækkende træbeskyttelse er det også den form for træbeskyttelse som har den længste holdbarhed. Hvis du ønsker en mat dækkende overflade så prøv Flügger 07 Wood Tex. Det er en mat, fyldig, dækkende træbeskyttelse som tørrer hurtigt og kan males over allerede efter 5 timer. Malingen er diffussionsåben. Forventet holdbarhed er 15 år og kan tones i lige den farve du ønsker!Et godt tip er altid at bruge en primer inden du påbegynder din træbehandling. Ved at bruge en grunder/primer forlænger du træbeskyttelsens levetid betydeligt og det medvirker desuden til at hæmme mug-og skimmelvækst på overfladen af slutbehandlingen. Brug Flügger Wood Tex 02 til at forlænge holdbarheden af din behandling. 

Du skal vælge heldækkende træbeskyttelse hvis du ønsker en heldækkende (malet) overflade i en given farve (hvid, sort, grå osv.) og ikke vil gå på kompromis med holdbarheden.

Vand- eller oliebaseret træbeskyttelse?

Er du i tvivl om du skal vælge træbeskyttelse, som er vand- eller oliebaseret? 
Det behøver du ikke at være længere. I dag går producenter af maling(ligesom vi er her hos Flügger) over til kun at producere vandbaseret. Dels pga. at det er bedre for miljøet i produktionen, men faktisk også fordi vores produktionsmetoder og ingredienser er blevet så gode, at vandbaserede produkter faktisk holder bedre. 

 

Er du i tvivl om, hvad dit træværk tidligere er behandlet med?

Hvis du ikke er sikker på om dit træværk tidligere er behandlet med en oliebaseret eller en vandbaseret træbeskyttelse så kan du lave en lille test for at undersøge dit træværk: 

1. Tag en klud (gerne i en helt anden farve end malingen. På den måde er resultatet tydeligere) og dyp den i husholdningssprit. Gør dette indtil kluden er helt mættet med sprit

2. Hold kluden mod den malede overflade i cirka 30 sekunder 

3. Fjern kluden 

4. Hvis der ikke er maling på kluden og overfladens maling ikke er opløst så er der malet med oliebaseret maling. Omvendt. Er der maling på kluden og malingen på overfladen er opløst så er malingen vandbaseret 

5. Husk at uanset hvad der tidligere er malet med, så kan du altid bruge et de vandbaserede produkter ovenpå. Så det sikre valg er at vælge vandbaseret træbeskyttelse

 

Svanemærket træbeskyttelse fra Flügger

Du kan opleve Flüggers udvalg af træolie og træbeskyttelse på dine træoverflader inde og ude på få hverdage, når du nemt bestiller på Flügger.dk. Vores udvalg er Svanemærket og holdbar i mere end 10 år, hvor begroninger og svampeangreb minimeres markant med Wood Tex serien. Hvis du køber for mere end 499 kr. på vores webshop, er leveringen til hoveddøren gratis. Så kan du også smide lidt tilbehør i kurven. Vær tryg i dit gør-det-selv med Flügger ved din side.

 

 

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!