Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Er der forskel på indendørs og udendørs maling?

Egenskaberne i maling er sjældent noget man tænker over, ikke desto mindre er det relevant at kende til. For når det kommer til forskellen på indendørs og udendørs maling, er det faktisk essentielt ikke at male med udendørs maling, indendørs og omvendt. Svaret er ja, der er forskel på indendørs og udendørs maling.

Hvad er indendørs maling?

Når det kommer til indendørs maling, er det værd at vide hvor miljø- og indeklimavenlige denne type maling er i dag. For kravene er blevet skrappere og tankegangen blevet mere sundhedsorienteret henimod organiske ingredienser og dermed minimal afgivning af skadelige dampe. Indendørs maling er typisk vandbaseret, men indeholder også organiske opløsningsmidler, som i enkelte tilfælde kan forårsage svimmelhed og hovedpine. Derfor er det en god idé, at male i de varmere måneder for at malingen tørrer og hærder hurtigere. Derudover bør du også have åbne vinduer, i det pågældende rum, både under påførsel og under tørring, for at undgå eventuelle dampe. 

 

Du bør altid kigge efter miljømærket maling, som Svanemærket, og maling med lave mængder af organiske opløsningsmidler - også kaldet VOC. I produktinformationen kan du læse indholdet af VOC og grænseværdien i gram pr. liter maling. Du kan også holde øje med MAL-koden, som består af to sæt tal med bindestreg imellem, hvor lavere tal indikerer færre sikkerhedsforanstaltninger. For indendørs maling, bør du helst vælge 00-1 eller 0-1. Vi anbefaler Dekso 1 Ultramat, hvis du ønsker en refleksfri væg eller Dekso 20 H20, hvis du ønsker genskær på væggen. Begge er Svanemærkede og har lave VOC og MAL-kode værdier, så du i ro og mag kan dekorere boligen. Bare husk at du aldrig skal anvende udendørs olie- og terpentinbaseret maling til indendørs brug, da disse ikke er indeklimavenlige.

 

Indenfor indendørs maling finder du:

 

 • Væg- og loftsmaling
 • Grundmaling
 • Panel-og træmaling
 • Indfarvet spartelmaling
 • Radiator- og metalmaling
 • Magnetmaling

 

Hvilken maling til mursten indendørs?

På blottede mursten inde i boligen, kan du sagtens anvende en almindelig vægmaling, som Dekso 1 Ultramat. Hvis du blot giver murstenene to lag maling, behøver du ikke grunde inden. Inde i stuen og andre opholdsrum anbefales Dekso 1 Ultramat, hvorimod på badeværelset og i køkkenet anbefales Dekso 20 H20. Dette skyldes, at højere glans gør overfladen betydelig mere slidstærk og fugtresistent, men samtidig giver et æstetisk udseende.

Hvad er udendørs maling?

Når det kommer til udendørs maling, så bør de olie- eller terpentinbaserede anvendes udelukkende udenfor, fordi disse afgiver sundhedsskadelige stoffer. I flere årtier har udendørs maling og træbeskyttelse været oliebaseret og terpentinbaseret, for at opnå en mere hårdfør overflade for at holde til sol, regn og frost. Derudover skal malingen forhindre mug- og skimmelvækst på f.eks. mur- og træværk, som er grunden til indholdet af svampehæmmende midler. Udendørs maling er typisk også diffusionsåben, som gør at overfladen ånder og fugt ledes væk fra bunden. Det er især facademaling og silikatmaling, som er diffussionsåben, fordi husets facade og kældervægge helst skal kunne frigive den ophobede fugt efter regnfulde dage. På den måde opretholdes bunden bedst. 

 

Hvis du skal male udendørs, bør du gøre det i de varmere måneder, dvs. foråret, sommeren og sensommeren. For tørvejr i en uges tid med lunere temperaturer er perfekte forhold. Samtidig bør du ikke male i direkte solskin, fordi malingen tørrer for hurtigt og slutresultatet kan dermed variere. Ideelt set, er overskyet og tørt vejr det bedste, hvis du maler udendørs. Bare rolig, dit resultat skal nok blive nydeligt alligevel selvom de ideelle betingelser ikke er fuldstændig opnået. 

 

Indenfor udendørs maling finder du:

 

 • Træmaling og træbeskyttelse
 • Murmaling
 • Facade- og sokkelmaling
 • Metal- og tagmaling
 • Silikatmaling

 

Den bedste udendørs maling?

Den bedste udendørs maling afgøres af forskellige egenskaber, som ikke altid er nemme at overskue. Det er svært at afgøre hvilken udendørs maling er bedst, for små marginaler og andre forhold kan adskille de allerbedste. Uanset hvad, er vi utrolig stolte af vores udvalg af udendørs maling, fordi mange produkter har utrolig lang holdbarhed, dækker fuldstændig efter 1-2 lag og er svanemærkede og miljørigtige at anvende. Vores udvalg af facademaling er diffusionsåben og vejrbestandig, og vores udvalg af udendørs træmaling og -beskyttelse, kaldet WoodTex, kan holde helt op til 15 år og har fantastisk dækkeevne. 

 

WoodTex har gennemgået en udvikling henimod at blive et endnu mere miljøvenligt produkt, som i højere grad er bedre for naturen og vores sundhed. Det er lykkedes, hvor vi står i dag med WoodTex, som enten er helt vandbaseret eller en blanding af vand og olie. Innovative tiltag har medført at vores udendørs træmaling har de samme hårdføre og holdbare egenskaber, som vi kender det for ren olie- og terpentinmaling. Selv udendørs bør du ikke gå på kompromis med miljø og sundhed, så anvend WoodTex næste gang du skal male træværket. 

 

Hvis du vil opnå op til 15 års beskyttelse af dit træværk, så bør du anvende vores WoodTex træolie og -grunder inden du maler:

 

 • Er træet ubehandlet? - Først anvend WoodTex 01 Grundolie. Lad tørre i 4 timer.
 • Er træet tidligere behandlet? - Efterfølgende/begynd med WoodTex 02 Grunder. Lad tørre i 6 timer.
 • Afslut med den træmaling/beskyttelse du ønsker - F.eks. WoodTex 04 eller 05

 

Se vores udvalg af WoodTex

 

Vær opmærksom på at træterrasser skal have træolie og ikke træmaling/beskyttelse.

 

Se vores udvalg af træolie

 

Tilfredshed frem for alt

Hos Flügger har vi et kæmpe udvalg, som dækker og holder hver gang. Vores maling bliver anvendt hver eneste dag af professionelle malermestre landet over, som aldrig går på kompromis med kvaliteten. Både vores værdsatte malermestre og gør-det-selv kunder har altid været tilfredse og loyale kunder af maling fra Flügger, fordi vi ikke kun sælger og formidler maling, men en gensidig relation og gennemsigtighed i en facetteret verden. Du kan prøve vores udendørs maling selv, så kan du selv afgøre om den er bedst. Du behøver ikke tage vores ord for det. 

 

Hvilken glans til udendørs?

Egentlig bestemmer du helt selv hvorvidt glansen skal være mat eller blank. Du kan få begge hos Flügger. Når det er sagt, så anbefales en mat overflade på facade og murværk, hvorimod en halv- eller helblank overflade anbefales på træværk. For facade og murværk har helst brug for at ånde, som indebærer at malingen er diffusionsåben og dermed mat. Tværtimod har træværk brug for at overfladen er hårdfør uden gennemtrængning og med ringe betingelser for svampevækst. For dette giver en blank maling på træværkets overflade. Med andre ord, skal du male med mindst glans 15-20 for at opnå et halvblankt udtryk. På Flügger.dk skal du blot holde øje med glansbarometeret for hvert produkt. Se f.eks. vores udvalg af træmaling og find din glans udendørs maling.

Din maling lige til døren med Flügger

Maling af høj kvalitet, som bare dækker og fryder boligen, er vigtigt for at du kan føle dig tilpas i dit eget hjem. Med farver fra Flügger kan inspirationen indfinde sig, hvor du blot behøver at bestille online for at din maling bliver sendt hjem til døren. Spar tid og energi ved at bestille på Flügger.dk. Find inspiration og guides her på siden - bliv klar til at svinge malerrullen.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!