Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvad er fungicider i maling?

Fungicider er et højeffektivt middel til at dræbe skimmelsvamp, alger og mug. Derfor tilsættes dét typisk i træbeskyttelse, da udendørs træ ofte udsættes for disse elementer. Skimmel er til stor gene for helbredet og den overflade, det inficerer. Svampe og mug kan også forekomme i et indendørs klima, især når væske og kondensvand har fundet et varmt og fugtigt sted at gro. Fungicider benyttes også til at beskytte havemøblerne mod svampe- og algeangreb, hvilket hjælper med at forlænge møblernes levetid. Læs mere om fungicider og hvorfor det anvendes i maling herunder.

Hvad gør fungicider i maling?

Fungicider kan imidlertid være skadelige for både mennesker, dyr og miljøet, og derfor benyttes stoffet hovedsageligt i udendørs maling. I sjældne tilfælde kan det dog også anvendes i indendørs maling, hvor det giver mening, eksempelvis i kælder- og silikatmaling.

Her hjælper fungiciderne med at forebygge potentiel skimmelsvamp i kælderen, men er kælderrummet beboet, bør man søge andre alternativer. I disse tilfælde anbefales Flügger Archaia Kompositionsmaling, der er meget diffusionsåben og som dermed bedre kan komme af med fugt. Archaia Kompositionsmaling passer også både til væg og loft, så du slipper for at købe to vidt forskellige produkter.

Brug kun facademaling udendørs

Facademaling, træbeskyttelse, træolie og lignende produkter egner sig til udendørs brug. Det gør, at der er en større risiko for, at disse produkter indeholder fungicider. Det skyldes at udvendige facader er langt mere eksponerede overfor voldsomme vejrforhold såsom orkaner, skybrud og snestorme.

Hvis uheldet skulle være ude, og du får malet et indendørs rum med en udendørs maling, er det vigtigt, at du læser sikkerhedsdatabladet grundigt igennem, og undersøger hvorvidt malingen indeholder skadelige stoffer såsom fungicider, der kan frigives med tiden. Anvendes udendørs maling i et indendørs rum - og bliver det ikke fjernet hurtigt igen - er der stor sandsynlighed for at den frigivede dunst vil forårsage andre ubekvemheder såsom hovedpine, utilpashed og i værste tilfælde allergi.

Undersøg dit indeklima

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Det kan dog også være en god idé at henvende sig til Teknologisk Institut eller Miljøstyrelsen for yderligere hjælp og oplysning. De vil med stor sandsynlighed kunne hjælpe dig med at få foretaget en undersøgelse af dit indeklima, for at tjekke i hvor høj grad miljøet er belastet af den uegnede maling.

Det bedste er naturligvis, hvis du fuldstændig undgår at male i hjemmet med en udendørs maling og især med fungicider indhold, og derfor har vi samlet det bedste fra vores miljøvenlige og svanemærkede sortiment, som sikrer dig det optimale indeklima.

Køb din udendørs maling hos Flügger

Hos Flügger har vi et stort udvalg af udendørs facademalinger, som sikrer din facade mod årstidernes vejrforhold, slitage, alger og svampeinfektioner. Indendørs anbefaler vi at du vælger et produkt uden fungicider. Find vores Dekso-serie eller High Finish-serie til indendørs brug på vægge, lofter, træ- og metaloverflader. 

Vi har også et bredt sortiment af træolie og træbeskyttelse, der sikrer at dine udendørs træoverflader kan modstå potentielle fugtskader og svampedannelser.

Kom i sving med malerrullen allerede inden for få hverdage, hvis du bestiller på Flügger.dk. Få glæde af svanemærket udendørs maling med svampehæmmende egenskaber, der bidrager til massere af frihed. Køb for mindst 499 kroner og få gratis levering. Find vejledning og viden til alverdens maleropgaver på Flügger.dk. Mal trygt med Flügger ved din side.

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!