Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Flügger-maling til bekæmpelse af skimmelsvamp

Lad os være helt ærlige. Skimmelsvamp er et ulækkert og enerverende bekendtskab, som samtlige husstande gerne vil være helt foruden. Desværre er det ikke ualmindeligt, at den ubudne ‘gæst’ nemt kan gøre sin entré i huse såvel som i lejligheder, hvor der med stor sandsynlighed er høj luftfugtighed og dårlig ventilation. Så meget desto mindre, er det særdeles vigtigt at beskytte sig mod potentiel vækst og begroninger, og med en skimmelhæmmende maling fra Flügger under armen er du godt på vej.

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er små mikroorganismer, der findes overalt i naturen. Akkurat som med andre svampe, er skimmelsvampen luftbåren. I et givent indeklima trives skimmelsvamp bedst i fugtige og iltholdige områder, som fungerer som næring og energi for svampen. I naturen passer skimmelsvampen sig selv (den sætter sig blandt andet på træer og nedfaldne blade), og påvirker ikke mennesker direkte. Når den rykker indenfor i varmen, bør du imidlertid skride til handling.

 

Er skimmelsvamp dårlig for helbreddet?

Skimmelsvamp kan være skadeligt for dine omgivelser. Det kan blandt andet forværre indeklimaet i dit hjem og kan påvirke dit helbred negativt. Allergikere kan endda opleve slemme bivirkninger, hvis de bliver udsat for skimmelsvamp over længere tid. Derudover kan astmatikere og allergikere, der lider af høfeber, opleve forværrede symptomer ved tilstedeværelse af skimmelsvamp. Hvis du har været udsat for skimmelsvamp i længere tid, kan du muligvis opleve symptomer som hovedpine, træthed og øget uren hud.

Hvor er der størst risiko for skimmelsvamp?

I indendørs rum, vil du oftest kunne finde skimmelvækst i fugtige områder. Badeværelset er en typisk synder, hvor indgroede sæberester og overskydende vand fra bruseren kan fungere som utilsigtet næring til skimmelsvampen. Fravær af et vindue på dit badeværelse har betydning for luftfugtigheden, så sørg for at ventilationsskakten er fritlagt og åben, samt hvis muligt, så sørg altid for at lufte grundigt ud efter en tur i karbadet/brusekabinen. Andre udsatte rum er soveværelset, hvor man i gennemsnit mister 200 ml væske gennem dybe vejrtrækninger i løbet af nattens søvn, som kan afhjælpes med daglig udluftning.

Øvrige rum som et bryggers, en kælder og et køkken, kan ligeledes være katalysatorer for høj luftfugtighed, og derfor anbefaler vi at man maler med en skimmelhæmmende maling, lufter jævnligt ud og holder rummene rene. Man vil ofte opleve at skimmelsvamp begynder sin vækst i hjørner og vindueskarme. Fjern væksten hurtigst muligt med f.eks. rodalon eller Fluren 37 sprayflaske, hvor du skrubber med skuresvamp eller børste. Du tørrer efter med en fugtig, og derefter tør karklud.

På udendørs områder er skimmelsvamp ikke en direkte trussel mod dit helbred. Det kan stadig være til stor gene, hvis der opstår begroninger af fedt, alger og skimmel på udendørs træfacader, men som nemt kan forebygges med en god træbeskyttelse.

 

Luft ud i alle husets rum og gør grundigt rent

En god tommelfingerregel, som hverken koster mange penge eller er synderlig banebrydende, er den gamle devise om, at man bør lufte ud dagligt og holde hjemmet rent og pænt. Overholder du dette regelsæt, er du allerede godt på vej mod en sejr over skimmelsvampen. Ønsker du imidlertid at gardere dit hjem yderligere, bør du anskaffe dig en skimmelhæmmende maling.

Du finder vores store udvalg af rengøringsprodukter her.

Undgå skimmelsvamp på badeværelset med Flügger Vådrumsmaling

Badeværelset er et rum, hvor skimmelsvamp helt naturligt trives. Det skyldes, at mange badeværelser er placeret et sted, hvor udluftning kan være svær eller direkte umulig. Et ventilationssystem er selvfølgelig bedre end ingenting, men det kan aldrig kompensere fuldt ud for et vindue og frisk luft. Eftersom et badeværelse typisk bliver meget fugtigt, er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på skimmelvækst.

Læs mere om hvordan du maler badeværelset her.

 

OBS! Vi fraråder at male klinker og fliser på vægge i vådrum, som eksempelvis badeværelset

Undgå svampevækst på udendørs træværk med Flüggers Wood Tex-produkter

Udendørs træværk er særligt udsat for forskellige mikroorganismer, der kan gå ind og nedbryde træværket. Alger, fedt, mos og skimmelsvamp er eksempler på elementer, der kan gøre livet surt for en husejer. Derfor gør du en glimrende investering, hvis du anskaffer dig et Wood Tex-produkt. Mange af Flüggers specialudviklede træbeskyttelser er skimmelhæmmende, og holder dit træværk rent, så du slipper for at bekymre dig over potentielle varige skader. Flügger Wood Tex-produkterne er ligeledes diffusionsåbne, så træværket får masser af plads til at ånde frit.

Læs mere om Flüggers store Wood Tex-univers her.

Køb din skimmelhæmmende maling hos Flügger

Skimmelsvamp er irriterende uanset hvilket rum eller overflade den angriber. Med Flügger ved din side, kan du med ro i sindet beskytte dine overflader mod svampeangreb og dermed sikre dem en lang levetid. Hos Flügger finder du de bedste produkter og højeste service i malerbranchen. Vi hjælper dig sikkert i mål med dit malerprojekt, og sørger for at du opnår den mest tilfredsstillende beslutning.

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!