Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvidmalet eller hvidpigmenteret lofter?

Hvidpigmenteret trælofter

Har du et mørkt og gammelt træloft? Og synes du det trænger til en overhaling og en opfriskning? Så er det en god idé at male dine trælofter. Det er en nem måde at skabe en stor forandring og fornyelse til dit rum. Hvis du vælger hvid eller en anden lys nuance kan det få loftet og rummet til at syne større og virke mere lyst og indbydende. Du kan lysne dit loft ved enten at male det med en dækkende maling eller hvidpigmentere det.

Trælofter har det med at gulne over tid og får derfor gradvist en mørkere farve. Hvis du er vild med dine trælofter, men synes de er blevet en tand for mørke, kan du med fordel hvidpigmentere/ludbehandle dine lofter. På den måde kan du stadig se træet struktur, men du lysner og opfrisker træets udseende. Hvis du ønsker at hvidpigmentere dine lofter så kan du bruge Flügger Natural Wood Hvid Panellak. Det giver et smukt, halvmat og lyst udseende til dit træværk og modvirker desuden at træet gulner. Når du behandler med en hvidpigmenteret lak er det desuden slidstærkt, rengøringsvenligt og kan tørres over med en våd klud og tåler rengøring med universal rengøringsmiddel. Når du hvidpigmenterer, lysner du dit træloft, får et lysere rum, men bibeholder træets struktur og åretegninger. Du kan vælge at male dit loft én, to eller tre gange alt efter hvor lyst du ønsker dit loft skal være.

Mal dit træloft med hvid maling

Hvis du derimod ønsker at dække dine lofter fuldstændig, så vælg en dækkende og spærrende loftmaling som eksempelvis Flügger Iso 5. Denne spærrende maling sørger for at knaster, harpiks, fugt og snavs ikke trænger gennem den malede overflade. Hvis dit loft tidligere har været udsat for nikotin eller sod og røg fra brændeovnen er det ligeledes nødvendigt at male med en spærrende maling. Når du vælger at male dine trælofter med maling, så dækker du træets struktur fuldstændig. Iso 5 er altså både en spærrende maling og en finishmaling.
Det betyder at du kan nøjes med at male dit træloft med én slags maling. Loftet vil fremstå flot og ensartede og du sikrer samtidigt at der ikke kommer gennemslag fra nikotin, olie eller knaster. 

Hvis du ikke ønsker hvide lofter men måske drømmer om at male dit træloft i din yndlingsnuance kan Flügger Iso 5 tones i lige nøjagtig den farve du drømmer om. 

Det er vigtigt at du gør et grundigt forarbejde, så du får det bedste slutresultat. Men hvordan maler du trælofter? 

 

Guide til at male trælofter:

  • Hvis dine lofter er meget snavset, så start med at rengør dem med en grundrens så overfladen er ren og fri for snavs og støv. Brug vores Fluren 37, en klud og rent vand. 
  • Sørg for at loftet er helt tørt for du går i gang. På den måde sikrer du at malingen hæfter bedre og du får et mere ensartede resultat
  • Husk også at lav afdækning af det rum som du skal male. Hos Flügger har vi det bedste afdækningspap og tape. Når du har dækket af er du klar til at gå i gang!
  • Hvis man er to, kan den ene starte med at male trælofterne med en langhåret malerrulle mens den anden går bagefter og glatter malingen ud med en bred pensel - et godt tip er at male med årene i træet 
  • Brug gerne et teleskopskaft. På den måde skåner du din ryg og nakke
  • Mal loftet efter behov. Er det meget mørkt og slidt kan det være det skal have to gange

Du kan også se vores videoguide som viser hvordan du maler vægge og lofter - skridt for skridt

God arbejdslyst!