Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvilken pensel og malerrulle skal jeg male med?

Man kan hurtigt blive i tvivl om, hvilken pensel eller malerrulle, som egner sig bedst, når man skal male, fordi der er så mange forskellige typer. Fat blot mod - vi vejleder dig til hvilken pensel og malerrulle, som egner sig bedst til opgaven.

Hvilke pensler til hvad?

Vi ved at udvalget af pensler er overskueligt med det blotte øje, men faktisk er det ikke sværere end som så - især ikke når vi har gjort det nemt for dig herunder.

 

  • Ovalpensel - God allround pensel til alle typer af beskæring af kanter og hjørner. 

 

  • Fladpensel - God allround pensel til træbehandling, døre og karme.

 

  • Jumbopensel - Bruges til maling af større emner, væg, loft, rør, paneler, lysninger og indfatninger.

 

  • Vinkelpensel - Bruges til maling af svært tilgængelige steder som radiatorer, rør, lister, møbler og inventar.

 

  • Facadepensel - Bruges til maling af udendørs vægfacader og træværk.

 

  • Sprossepensel - Bruges til maling af vinduer, false, kanter, lister og sprosser

 

OBS: Det er altid en god ide at anskaffe sig penselrens!

Korthåret eller langhåret malerrulle?

Bliv godt klædt på inden du svinger malerrullen eller sågar før du anskaffer den, fordi det er væsentligt om malerrullen er med korte eller lange luv. Det betyder at længden afgør udtrykket, men også at underlaget afgør længden. For det kommer an på hvad du skal male, når beslutningen skal tages.

 

Når underlaget ikke er ensartet, skal du bruge en malerulle med lange luv. Generelt anbefales luv med en længde fra 10-22 mm, men det afhænger også af hvor rå og rustik overfladen er. Længere luv giver malingen eller spartel mulighed for at hæfte mere på malerrullen.

 

Når underlaget er ensartet og mere glat, så skal du bruge en malerrulle med korte luv. Det anbefales at længden på en korthåret malerrulles luv er fra 5-8 mm, men alt efter hvor glat overfladen tager sig ud. Til disse overflader, er en skumrulle typisk det bedste for mest glathed.

Hos Flügger finder du alle pensler og malerruller

Når du skal male, er det altid bedst med kvalitetsværktøj, som kan anvendes igen og ikke fnugger. Hos Flügger er alle vores træpensler produceret i hånden med præcision og ergonomiske egenskaber i højsædet. Vælg pensler og malerruller fra Flügger for flotte resultater og en finish man kun kan drømme om til sig. Køb på Flügger.dk og kom i gang allerede i morgen.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!